News

Mituri spulberate despre televizorele 4K

Mituri spulberate despre televizorele 4K

Dacă în ultima vreme ai căutat să cumperi un televizor 4K, ai fost probabil copleşit de imensitatea de informaţii incorecte şi de mituri formate în jurul acestor televizoare.

Într-adevăr, există o mulţime de dezinformări în jurul unui televizor 4k aşa că, pentru a te ajuta să le clarifici, am încercat să lămurim pentru tine unele dintre credinţe obişnuite despre cumpărarea unui televizor 4K.

Mit: Un televizor 4K este scump

Adevărul: Deşi această afirmaţie ar fi putut fi adevărată acum câţiva ani, în ziua de astăzi un televizor 4K este foarte accesibil. De fapt, la cel mai recent Black Friday, preţul unui televizor 4K a fost aproape la fel de mic ca cel al unui televizor 1080p. Deci, chiar dacă încă aşteptăm ca conţinutul 4K să devină ceva obişnuit, nu există niciun motiv să nu cumperi un televizor 4K în aşteptarea acestui moment.

Mit: Raportul contrastului şi frecvenţa de reîmprospătare sunt caracteristici importante

Adevărul: Aceste specificaţii la un televizor 4K s-ar putea să pară caracteristici tehnice care să determine cu exactitate performanţa unui televizor. Totuşi, nu este tocmai adevărat. Nu există linii directoare pentru măsurarea contrastului, astfel că, în timp ce un producător poate pretinde că un televizor are un raport de contrast de 1 milion-la-1, acest număr ar putea fi, de asemenea, scos din pălărie.

În mod similar, ratele de refresh ale unui televizor 4K sunt la discreţia producătorului. Unele televizoare au într-adevăr rate de actualizare de 120Hz şi poate chiar 240Hz, însă unii producători au venit cu propriii lor termeni. Astfel, chiar dacă pare că un televizor are o rată de reîmprospătare ridicată, el poate chiar să aibă o rată de numai 60Hz.

Mit: Televizoarele cu recunoaştere vocală îţi ascultă conversaţiile

Adevărul: Deşi Samsung i-a minţit pe oameni, în 2015, că televizoarele nu îi ascultă, televizorul tău Smart nu îţi ascultă conversaţiile personale. Cu toate acestea, există o şansă mult mai mare ca obiceiurile tale de vizionare TV să fie urmărite.

Mit: 8K este după colţ, deci sari peste un televizor 4K

Adevărul: Dacă ai auzit despre televizoarele 8K şi ai început să crezi că trebuie să sari peste cumpărarea unui televizor 4K în ideea că cele de 8K se vor ieftini rapid şi vor deveni următoarea modă, s-ar putea să aştepţi o vreme. Asta pentru că 8K mai are de străbătut un drum lung până să devină o realitate.

Mit: Televizoarele curbate sunt mai bune

Adevărul: Se presupune televizoarele curbate sunt proiectate după ecranele de cinematograf. Televizoarele curbate pretind că oferă o experienţă de vizionare mai imersivă prin umplerea câmpului vizual al spectatorului. Cu toate acestea, având în vedere dimensiunea unui televizor, există un „loc dulce” foarte mic de unde unul sau doi oameni pot avea această experienţă chiar şi la un televizor normal, plat. Este mai bine să cheltui banii pe un televizor echipat cu un ecran IPS, care va permite ca ecranul plat să arate bine din mai multe unghiuri de vizualizare, decât să dai banii pe un ecran curbat.