News

Motivul pentru care Elvis Presley nu îşi dorea să o vadă pe Priscilla dezbrăcată. Ce alte ciudăţenii avea artistul

Motivul pentru care Elvis Presley nu îşi dorea să o vadă pe Priscilla dezbrăcată. Ce alte ciudăţenii avea artistul camera-retro icon Vezi galeria 8 poze

A fost unul dintre artiştii de succes, dar dincolo de scenă, Elvis ducea o viaţă excentrică.  Presley îşi vopsea părul cu lac de pantofi, nu voia ca Priscilla să defileze dezbrăcată prin faţa lui şi era însoţit pretutindeni de o maimuţă.

Regele Rock and Roll-ului a venit pe lume pe 8 ianuarie 1935 în Tupelo, Mississippi. Mama sa, Gladys, a suferit complicaţii în timpul travaliului şi, din păcate, fratele geamăn al artistului,  Jesse Garon Presley, a murit la scurt timp de la naştere. Datorită acestei pierderi, Glady şi-a sufocat fiul cu multe dovezi de afecţiune. Cei doi au fost extrem de apropiaţi până la moartea ei în 1958.

Cei care l-au cunoscut spun că Elvis nu a mai fost  acelaşi după ce Gladys a murit.

„Heartbreak Hotel” a fost unul dintre primele hituri ale lui Elvis. Piesa lansată în  1956 i-a adus peste un milion de dolari în cont. Melodia a fost scrisă de Mae Boren Axton şi Thomas Durden. Presley nu a scris în realitate niciunul dintre hiturile sale. Succesul său  s-a bazat vocea încântătoare şi, desigur, pe prezenţa scenică, pe modul în care îşi mişca şoldurile, care i-au adus şi porecla „Elvis Pelvis”.

Elvis a cumpărat moşia Graceland în 1957, la un an după ce a cunoscut faima şi succesul. A achiziţionat proprietatea pentru 100.000 de dolari. De atunci a devenit un loc important de pelerinaj pentru fanii Elvis.

A renunţat pentru doi ani la cariera muzicală şi s-a înrolat în armată.În momentul în care a îmbrăcat uniforma de soldat, Elvis avea 400.000 de dolari în numerar, maşini scumpe şi era adorată de milioane de femei din întreaga lume. A lăsat tot acel stil de viaţă de lux în urmă şi doi ani a servit ca soldat.

Relaţia lui Elvis cu Priscilla a fost întotdeauna una controversată. În primul rând datorită decalajului de vârstă - Priscilla avea doar 14 ani când a început să întâlnească cu cel mai faimos bărbat din lume, care avea 24 de ani la acea vreme. După ce ce s-au căsătorit, Elvis a insistat ca Priscilla să arate bine în orice moment, trebuia să-şi urmărească greutatea şi să se îmbrace frumos pentru el.

Priscilla a mărturisit că trebuia să apară gata machiată şi îmbrăcată în faţa lui şi nu avea voie să se facă aceste lucruri când el era prin preajmă, deoarece lui Elvis îi plăcea să păstreze un pic de mister în jurul anumitor lucruri.

Şi aceasta nu era singura excentricitate. Artistul avea părul aproape alb încă din tinereţe, dar obişnuia să îl închidă folosind un lac pentru pantofi.

La fel ca Michael Jackson, Elvis Presley este un alt interpret faimos care a decis să-şi ia singur o maimuţă drept animal de companie. Prietenul blănos al lui Elvis era cunoscut sub numele de Scatter şi făcea o mulţime de năzbâtii. De obicei, el purta o cămaşă hawaiană şi teroriza oaspeţii de la Graceland. A  fost cândva lovit de o femeie care s-a declarată jignită după ce Scatter i-a pus mâinile pe fund.

Presley s-a declarat fascinat de arme de la o vârstă fragedă, iar la maturitate avea propria colecţie. De fapt, era atât de obsedat de arme încât încât le ţinea în dressingul său şi le transporta adesea. O iubită a lui Elvis, Ginger Alden, a  povestit că artistul a descărcat o armă în televizor ca să îi atragă atenţia într-un anumit moment.