News

Motivul pentru care Florin Călinescu şi-a dat demisia de la Pro TV: "Spiritul Pro nu mai există”

Motivul pentru care Florin Călinescu şi-a dat demisia de la Pro TV: "Spiritul Pro nu mai există”

Florin Călinescu se desparte fără prea multe regrete de Pro TV. Marele actor ne asigură că nu a luat în calcul banii atunci când a făcut această alegere, ci cu totul alte considerente. Ba mai mult, Călinescu speră să revină pe sticlă cu un alt proiect.

“Fiecare parte spune ceea ce consideră că trebuie să spună. Eu am negociat doar acum cinci ani şi nu este vorba despre o negociere fianciară niciodată. Banii, pentru mine, din meseria asta au fost o consecinţă atunci când Adrian Sârbu a venit cu ideea construirii acestei televiziuni. Am zis că e tralala şi cu asta basta. Mi-a zis să vin dimineaţa la 07:00, că îmi pune un microfon în faţă şi o lumină şi mi-a zis să fac ceea ce ştiu eu cel mai bine, adică să vorbesc. Părea o aventură atunci, cred că ţine de orice se face la un moment dat şi se poate construi sau se poate altera. Nu mai este valabil sloganul de acum 20 de ani. Nu mai este nici pe departe ceea ce domnul Sârbu a realizat, pentru că lucrurile atunci aveau o emoţie, aveau o particularitate, o energie care începea cu creaţie, în primul rând adresată poporului nostru, generaţiilor tinere care azi sunt mature. Noi aveam tot timpul grijă să preluăm generaţiile în fiecare an. Azi putem să vorbim despre un canal de filme cu ceva publicitate. Spiritul Pro nu mai există”, a spus Florin Călinescu la Aleph News.

Actorul îşi doreşte alt proiect şi se duce cu gândul la Chestiunea zilei.

“Chiar de două ori am plecat de la ProTV. Dacă am plecat atunci când era bunul meu prieten, Adrian Sârbu, vă daţi seama că acum nu mai există niciun considerent de natura celor de atunci: prietenie de o viaţă, muncă făcută împreună. Tot ce am făcut atunci şi acum am făcut-o pentru public? Chiar şi mie mi se pare că atunci politica era într-o perioadă romantică, azi ar trebui tratată cu prioritate într-un talk show politic de satiră şi mă bate gândul să fac acest lucru. Dacă mai fac această meserie, ar trebui să mă întorc la ceea ce m-a consacrat cu adevărat, satira politică”, a mai spus Călinescu.

 

Comentarii

Modifică Setările