News

Motivul pentru care Klaus Iohannis şi Carmen nu au adoptat un copil. Cui lasă moştenire cele 3 case şi 3 apartamente

Motivul pentru care Klaus Iohannis şi Carmen nu au adoptat un copil. Cui lasă moştenire cele 3 case şi 3 apartamente camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Klaus Iohannis şi Carmen sunt căsătoriţi de peste 25 de ani. Preşedintele şi Prima Doamnă se cunosc din liceu, iar ulterior au decis să formeze un cuplu. Din păcate, cei doi nu au copii împreună, au decis să pună carierele pe primul loc. Care e motivul pentru care nu au adoptat un copil, cui lasă averea strânsă în atâţia ani de muncă? 

Preşedintele României a cunoscut dragostea cea mare în liceu: "Prima dată mi-a plăcut de o fată când am fost în clasa a 4-a. Adevărata mea dragoste a venit mult mai târziu, este soţia mea Carmen. Ne-am cunoscut într-o excursie, într-o vacanţă cu prietenii de liceu", a spus cu sinceritate Klaus Iohannis într-un interviu acum ceva vreme. De atunci sunt de nedespărţit. Un mariaj de peste 25 de ani, multe evenimente împreună i-au unit pe cei doi, dar nu şi un copil.

Conform romaniatv.net, preşedintele ar fi mers în timpul facultăţii la un curs de dansuri şi bune maniere pentru a o cuceri. Relaţia lor de prietenie a durat 7 ani, ulterior au decis şi să formeze un cuplu. El era deja profesor şi fusese repartizat la o şcoală aflată la 60 de kilometri de Sibiu, în timp ce iubita lui a rămas în oraş. Klaus Iohannis făcea naveta pe bicicletă doar ca să-şi vadă prietena. Nunta celor doi a venit în 1989. Preşedintele a ales să rămână în România, nu a emigrat cu restul familiei în Germania: "A contat faptul că soţia mea este româncă. Asta dovedeşte că eu aici mă simt acasă şi că nu fac parte dintr-o elită sau etnie exclusivistă, ci că fac parte din acest popor"

În anul 2014, când se pregătea pentru prima dată să devină preşedintele României, Klaus Iohannis a fost întrebat de ce el şi soţia lui, Carmen, nu au făcut niciun copil sau de ce nu au adoptat unul: „Nu a fost o idee pe care să o luăm în considerare, pentru că acum 20 de ani am decis să intru într-o carieră foarte publică şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas. Aşa, am avut mai mult timp, mai multă energie la dispoziţie pentru a mă implica în ceea ce fac în calitatea mea de persoană publică”, a declarat Klaus Iohannis la acea vreme.

Se pare că amândoi s-au concentrat pe viaţa profesională. Preşedintele a mai adăugat că nu poţi să le ai pe toate în viaţă: "Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Infiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare. De 14 ani sunt primar şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas", spunea Klaus Iohannis cu ani în urmă, când era primarul Sibiului. Nu se ştie până acum cine va moşteni averea celor doi, casele pe care le-au dobândit de-a lungul anilor. Cert e că în atâţia ani de muncă au strâns mai mulţi bani şi multe bunuri, probabil cei doi se vor gândi la un moment la nişte rude mai apropiate sau pot face o donaţie. Rămâne de văzut, sigur cei doi vor anunţa la momentul potrivit.  

Ce avere au împreună Klaus Iohannis şi Carmen Iohannis

Klaus Iohannis şi Carmen deţineau până anul trecut două apartamente şi trei case. În declaraţia de avere înregistrată în 11 iunie 2020, a mai apărut încă un apartament, cu suprafaţa de 67 de metri pătraţi, în Sibiu, moştenit de Carmen Iohannis anul acesta. Preşedintele are un depozit la BCR, deschis în 1999, în care se află în prezent suma de 208.000 lei, cu 18.000 de lei mai mult decât indica declaraţia de avere de la sfârşitul lui 2019.

Ce salariu ia lunar Carmen Iohannis ca profesoară

Mulţi se aşteptau atunci ca Prima Doamnă să părăsească Sibiul şi să se mute împreună cu preşedintele la Bucureşti, la Cotroceni. Iată că nu a fost aşa, Carmen Iohannis nu a părăsit Sibiul, nu şi-a dat demisia de la jobul pe care îl are de ani de zile. Aceasta este profesoară de limba engleză la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. A preferat să îşi continue cariera de dascăl, să fie aproape de elevii săi. Acum s-a aflat şi ce salariu primeşte aceasta lunar ca profesoară.

Foto: Profimedia

Modifică Setările