Grădina Palatului Elisabeta, în floare FOTO

Pe 18 mai 2017 se vor împlini 16 ani de când Palatul Elisabeta a redevenit reședință regală. În acest răstimp, grădina palatului a fost îngrijită cu multă luare-aminte de personalul Casei Majestății Sale și, de câțiva ani încoace, de profesorii și studenții Universității de Stiințe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Grădina Palatului Elisabeta, care găzduiește anual Garden Party de 10 Mai, are acum specii noi de arbuști, copaci și flori. În anul 2008 a fost creat “Memorialul Copacilor”, un fel de a împleti natura cu prezentul românesc prin plantarea, de către personalitățile care trec pragul reședinței regale, a unui pom sau a unui copac ce le poartă numele.

Copacii care au fost plantați în anul 1937, la inaugurarea palatului, sunt protejați și îngrijiți. La fel, iarba grădinii este atent întreținută și decorată din loc în loc cu sculpturi în piatră sau în metal.

La 1 aprilie 2017, grădina a fost fotografiată, deși doar o mică parte din flori au îmbobocit sau înflorit, în această primăvară ușor târzie.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA