News

Neam săturat de voi!

Felul meu de a fi admiră naivitatea. O perioadă. Dar există un moment dinspre care naivitatea capătă din gestica prostiei. Pe prostie se instalează tot cretinismul care ne ajută să nu mai pricepem nimic. Nimic din traiectoria idioată a acestei ţări în care, se pricepe greu că nu e antieuropean să avem un preşedinte suspendat. Mult antieuropean e să avem logica suspendată.

Poporul e antrenat zilnic pentru procedeul acesta. În fiecare zi e instalat în emisiuni a căror problemă nu e că sunt tabloide. Ci că sunt mult dincolo de tabloid. Sunt făcute pentru integrarea oligofrenilor în societate. Ca şi cum am constata şi acest tip de personaje ca public şi nu ne-am strădui să-i echilibrăm p-ăştia, cât să-i facem să fie confortabili aducându-i şi pe restul la acelaşi nivel. Şi sub egida generică a divertismentului, am tâmpi zilnic o ţară întreagă, pentru ca aceasta să ajungă într-o criză, nu atât finaciară, cât logică.

Şi-n cadrul acestui faliment al raţiunii, văd celebrităţi onorabile ale ţării purtând o sintagmă: “Neam săturat de voi!”. De toţi politicienii. Asta după ce l-am văzut pe Bogdan Naumovici la începutul anului sub alt generic, dar acelaşi: „2012- Sfârşitul lumii lor“. Al tuturor politicienilor. O chestiune din care logica lipseşte entuziast. Politică fără politicieni. Ca showbizul fără celebrităţi. Sau filmele fără actori. Dar dincolo de asta. A anula diferenţele dintre oameni e un procedeu specific comunismului. Când toţi oamenii erau la fel. La fel de vinovaţi. La fel de subordonaţi. La fel de fericiţi. La fel. Şi dincolo şi de asta, a judeca fără nuanţe, laolaltă, e ceea ce doar un popor nu cu preşedintele suspendat, cât cu logica suspendată mai poate face.

Te-ai gândi mai degrabă decât cui îi foloseşte suspendarea preşedintelui, cui îi foloseşte suspendarea logicii. Că şi naivitatea poate fi admirată o perioadă.

Comentarii

Articole asemănătoare

News

Cum au ajuns celebre astea?

News

Amantul Marean Vanghelie

News

Lumea, când a luat-o razna

Modifică Setările