Gossip

Nefericiţi până la adânci bătrâneţi. Prinţesa Margaret şi soţul ei se urau atât de mult, încât îşi lăsau bileţele în care se insultau reciproc

Nefericiţi până la adânci bătrâneţi. Prinţesa Margaret şi soţul ei se urau atât de mult, încât îşi lăsau bileţele în care se insultau reciproc

Sora mai mică a Reginei Elisabeta a II-a s-a căsătorit în cadrul primei ceremonii nupţiale televizate din istorie. Nu mai puţin de 300 de milioane de oameni au urmărit nunta ei fastuoasă şi la fel de mulţi au fost martorii certurilor şi a scandalurilor răsunătoare care au urmat între cei doi soţi.

Nunta dintre Prinţesa Margaret, sora mai mică a Reginei, şi fotograful Tony Armstrong-Jones a fost evenimentul anului în 1960. Din păcate, mariajul lor a fost spectaculos din alt punct de vedere, din moment ce ambii soţi erau încăpăţânaţi şi ambiţioşi, plini de orgoliu şi fără pic de jenă să-şi facă cunoscute sentimentele.

De fapt, situaţia ajunsese să fie atât de insuportabilă între ei doi, încât ajunseseră să-şi lase unul altuia bileţele în care se insultau. “Arăţi ca o manicuristă evreică şi te urăsc”, i-a scris, la un moment dat, el ei. Nu-i de mirare că mariajul lor n-a rezistat o viaţă întreagă, ci s-a încheiat în 1978.

Armstrong-Jones a fost primul om de rând – adică fără sânge albastru – încă din Evul Mediu care să se însoare cu fiica unui rege, primul membru de seamă al familiei regale care să aibă o carieră şi tot primul care să târască familia regală prin tribunal pentru a stabili termenii divorţului.