Royals

Nicholas Medforth-Mills: "Nu cred că Regele este cel care a decis ca noi să nu ne vedem"

Nicholas Medforth-Mills: "Nu cred că Regele este cel care a decis ca noi să nu ne vedem"

Ca răspuns la poziţia Casei Regale vizavi de intenţia sa de a-şi vedea bunicul, fostul Principe Nicolae a emis propriul comunicat de presă. "Nici măcar în perioada exilului, noi, bunic şi nepot, nu am fost despărţiţi", spune Nicholas Medforth-Mills despre Regele Mihai. Mâhnit de ecourile acţiunilor sale în Elveţia, prin care a încercat doar să ajungă să-l vadă din nou pe Regele Mihai, nepotul Majestăţii Sale îşi exprimă punctul de vedere în comunicatul de presă întocmit la Geneva, Elveţia, şi publicat pe pagina lui de socializare.

"Regret enorm că aceste comunicate de presă ale Casei Regale lezează profund, mai ales în aceste momente grele, imaginea a ceea ce ar trebui să însemne Casa Regală a României, a istoriei acesteia, a valorilor morale şi a ţinutei demne pe care bunicul meu şi înaintaşii lui au încercat mereu să le trăiască şi să le păstreze.

Eu, Nicolae, au vrut doar să îmi văd bunicul şi să îmi iau rămas-bun, într-un mod liniştit, respectuos, aşa cum este creştineşte. Nu am fost lăsat nici acum, nici în alte dăţi când am vrut să îl văd. Nici măcar în perioada exilului, noi, bunic şi nepot, nu am fost despărţiţi şi amândoi am preţuit această legătură de sânge. Cunoscându-l atât de bine, nu cred că el este cel care a decis ca noi să nu ne vedem. Dimpotrivă, ştiu că şi-ar fi dorit mult.

Sunt dezamăgit şi profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale, precum şi a mamei mele, de uşurinţa şi lipsa de respect cu care aceştia aruncă efectiv către presă nişte comunicate agresive, defăimătoare şi nejustificate, acum în aceste momente în care ar fi nobil să dăm dovadă de respect şi să trecem peste cine ştie ce ambiţii personale.

Pentru mine, bunicul meu rămâne depozitarul unor valori morale pe care aleg să le respect şi să mi le însuşesc. Din respect pentru el şi pentru înaintaşii mei, pentru istoria pe care aceştia au scris-o, nu mă voi lăsa discreditat de aceste jocuri nefericite şi fără sens.

Le reamintesc tuturor că iubirea şi respectul unui popor se câştigă, nu se obţin cu forţa!

Nicholas de Roumanie Medforth-Mills"