Royals

Nicolae al României a anunţat programul oficial al zilei nunţii princiare

Nicolae al României a anunţat programul oficial al zilei nunţii princiare

Cabinetul fostului Principe a publicat pe site-ul oficial desfăşurătorul zilei de 30 septembrie, de la Sinaia.

Conform celor precizate în programul prezentat pe site-ul oficial al lui Nicolae al României, cununia religioasă va avea loc în a doua parte a zilei. Astfel că invitaţii sunt aşteptaţi să ajungă la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia cu începere de la ora 13.30, urmând ca mirii să intre în biserică în jurul orei 14.20, pentru ca slujba să înceapă la 14.30.

După ceremonialul nupţial, mirii vor ieşi la 15.30 din biserică şi vor face primele fotografii, urmând ca alaiul de nuntă să pornească spre Cazinoul din Sinaia, într-o caleaşcă sau într-un automobil retro, în funcţie de vreme. Oaspeţii vor fi primiţi în salon de la ora 16.00, iar la 16.30 Alina-Maria şi Nicholas Medforth-Mills vor ieşi în balconul Cazinoului să salute mulţimea, aşa cum se poartă şi la mai marile case regale europene.

Recepţia propriu-zisă va începe la ora 18.00.

A doua zi, tinerii însurăţei vor depune o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Sinaia, iar a treia zi, marţi, se vor îndrepta spre Curtea de Argeş, pentru a aduce un omagiu şi înaintaşilor lui Nicolae al României, anume Majestăţilor Lor Reginei Ana şi Regelui Mihai, dar şi ceilalţi regi ai României.

Curtea de Argeş, un simbol al monarhiei

Mănăstirea Curtea de Argeş are o valoare simbolică, întrucât în pronaosul bisericii îşi dorm somnul veşnic ctitorul Neagoe Basarab şi soţia sa, Despina şi fiica lor, Stanca. Tot acolo se odihneşte pentru veşnicie, familia lui Radu de la Afumaţi, care a fost căsătorit cu Ruxanadra, fiica lui Neagoe Basarab, şi care a continuat lucrările ctitorului şi a desăvârşit, în 1526, picturile.

Locul a devenit un simbol al Coroanei României, în special după ce Carol I a lăsat prin testament să fie îngropat în curtea mănăstirii. După moartea lui Carol I, Regina Elisabeta s-a retras la Mănăstirea de la Curtea de Argeş, unde s-a stins din viaţă în februarie 1916.

De asemenea, Regele Ferdinand a murit la data de 20 iulie 1927, la Sinaia, iar la 23 iulie a fost înmormântat la Curtea de Argeş.

Regina Maria îşi doarme şi ea somnul veşnit la Curtea de Argeş, însă a ţinut ca inima să-i fie depusă la Balcic. Regina a murit la data de 18 iulie 1938, dându-şi ultima suflare la Castelul Pelişor.

Separat de locul unde au fost îngropaţi strămoşii săi, Regele Carol al II-lea este înmormântat într-o cameră mortuară, situată tot la Curtea de Argeş.

Din păcate, Regina Elena, mama regelui Mihai, nu-şi doarme somnul de veci alături de Familia Regală, fiind singura suverană a României înmormântată în afara ţării. Ea s-a stins din viaţă la Versoix şi este înhumată la Lausanne, în Elveţia. Casa Regală are însă în plan aducerea osemintelor în ţară şi reînhumarea ei în necropola regală de la Curtea de Argeş.

Modifică Setările