Royals

Nicolae al României şi Alina Binder au ajutat la strângerea unui munte de deşeuri de plastic

Nicolae al României şi Alina Binder au ajutat la strângerea unui munte de deşeuri de plastic camera-retro icon Vezi galeria 18 poze

Cei doi au răspuns afirmativ unei noi provocări iniţiate de organizaţia Tăşuleasa Social.

După acţiunea de împădurire de acum două săptămâni, cuplul princiar a participat la o acţiune de igienizare. Practic, "s-au încărcat din 5 judeţe din România şi descărcat la Cluj 35 de tiruri pline cu deşeuri din plastic acumulate doar în 10 zile şi adunate de 23.000 de elevi şi profesori din 174 de şcoli", după cum a explicat însăşi Alina Binder pe pagina personală de Facebook.

"A fost o deosebită plăcere să particip la cel mai mare proiect de reciclare din România. Pentru mine a fost o onoare şi un avânt pentru alte activitţăi de genul acesta", a mai scris soţia lui Nicolae al României.

Împreună, cei doi au pus umărul la colectarea unui munte de PET-uri, pe care copiii le-au colectat în timpul vacanţei de Paşte, din gospodăria proprie. Una dintre imagini ne arată dimensiunea pericolului reprezentat de deşeurile din plastic.

"Suntem abia la jumătate cu descărcatul tirurilor care au colectat sacii cu deşeuri de plastic de la şcolile implicate în programul Ziua Bună. Plasticul va fi valorificat de o firmă specializată, în următoarele zile. Este incredibil, chiar şi pentru noi, cât plastic se poate aduna în doar câteva zile. Mesajul e unul cât se poate de clar: România trebuie sa recicleze!", au transmis cei de la Tăşuleasa Social.

Iată câteva imagini din timpul acestei acţiuni de ecologizare.

Foto: Andrei Dascalescu, Razvan Anton

Modifică Setările