Royals

Nicolae al României şi soţia sa, amatori de cai putere şi vinuri bune la Cotnari FOTO&VIDEO

Nicolae al României şi soţia sa, amatori de cai putere şi vinuri bune la Cotnari FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 13 poze

În ajunul mult aşteptatei lor căsătorii religioase, nepotul Regelui Mihai şi aleasa lui au agenda mondenă încărcată.

Fostul Principe este tot mai prezent în viaţa publică din România, drept dovadă şi desele sale vizite oficiale şi evenimentele la care participă.

Zilele trecute a luat o pauză de la pregătirile de nuntă, participând la Raliul Centenarului de la Iaşi-Cotnari, cel mai aşteptat eveniment din calendarul Campionatului Naţional de Raliuri - Dunlop, unde i-a urmărit îndeaproape prestaţia sportivilor de la Academia lui Titi Aur.

Alături de el, s-a aflat şi soţia sa, Alina-Maria Binder, o la fel de mare iubitoare a evenimentelor sportive în aer liber - care a fost surprinsă, tot săptămâna trecută, la călărie.

Pe lângă plăcerea de-a urmări cursa off-road, Nicolae al României a gustat şi din licorile zonei, puse la dispoziţie de celebra cramă Cotnari - de unde ar putea găsi inspiraţie chiar pentru dineul nupţial pe care-l pregăteşte pe 30 septembrie la Cazinoul din Sinaia.

De altfel, regiunea Cotnari furnizează unele dintre cele mai preţioase vinuri româneşti (Grasa de Cotnari fiind considerată “împărăteasa” podgoriei), ce poartă în dulceaţa lor o istorie ce depăşeşte două milenii. Pe dealul Cotnari – Cătălina arheologii au descoperit în urma săpăturilor o cetate traco-getică datată în secolele V- lV î.e.n unde s-au găsit urme ale creşterii viţei de vie şi ale procesului de vinificaţie. Podgoriile Cotnari au înflorit în perioada domnitorilor Petru al II-lea, Ştefan cel Mare şi Despot-Vodă devenind faimoase în toată Europa, vinul fiind foarte apreciat la multe case regale.

În ceea ce priveşte terroir-ul, podgoria Cotnari se află pe aceeaşi latitudine cu celebrele Champagne din Franţa şi Tokay din Ungaria oferind vinuri de înaltă calitate prin combinaţia optimă de climă, sol, relief şi expoziţie.

Iată câteva imagini furnizate de Nicolae al României din timpul weekendului său la Cotnari.

Modifică Setările