News

Nicolae Botgros, dependent de oxigen după experienţa Covid-19. Are plămânii afectaţi în proporţie de 80%

Nicolae Botgros, dependent de oxigen după experienţa Covid-19. Are plămânii afectaţi în proporţie de 80%

Coronavirusul l-a trimis la terapie intensivă. A stat o lună şi patru zile internat, iar experienţa a fost una cruntă. Nicolae Botgros a cunoscut suferinţa din plin.

„Nici măcar nu poţi să dormi, pentru că eşti plin cu catetere, sonde, tuburi, cabluri! Ţi-e somn, dar nu poţi dormi. Te temi să nu cadă vreo sondă, să nu iasă vreun cateter şi să înceapă să curgă sânge. Stai mereu cu frica să nu se întâmple ceva. Somnul nu-i somn. Odihna nu-i odihnă. Şase zile şi şapte nopţi nu le-am dormit absolut deloc. Mai aţipeam uneori ziua, dar nici măcar nu ştiam când e ziuă şi când e noapte. Mai întrebam pe câte un medic cât este ora... Mă simţeam ca într-o altă lume”, spune Nicolae Botgros pentru report.md.

Plămânii i-au fost afectaţi în proporţie de 80%, respiră cu dificultate, dar speră că, într-un final, totul va fi bine. „Primul lucru pe care l-am făcut când am venit acasă a fost să-mi sărut soţia, copiii şi vioara. Am trecut prin chinuri groaznice, dar am scăpat. Nu e o joacă. Virusul acesta nu e o glumă. Durerea pe care o provoacă este crâncenă”.

 

Modifică Setările