News

Nicolas Sarkozy, fostul preşedinte al Franţei, condamnat la 3 ani de închisoare. E acuzat de corupţie

Nicolas Sarkozy, fostul preşedinte al Franţei, condamnat la 3 ani de închisoare. E acuzat de corupţie camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Merge direct la închisoare sau îşi poate ispăşi pedeapsa din propria casă? Nicolas Sarkozy a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru corupţie. Despre ce este vorba mai exact?

Fostul preşedinte al Franţei s-a prezentat pe 1 Martie în faţa instanţei. Atunci a primit şi decizia judecătorilor: e condamnat la trei ani de închisoare, dintre care doi ani cu suspendare pentru corupţie şi trafic de influenţă. Judecătorii au stabilit că Nicolas Sarkozy poate să ceară ispăşirea pedepsei de un an la domiciliu. Decizia poate fi însă atacată.

Cum a încălcat legea? Nicolas Sarkozy este acuzat că, împreună cu avocatul său, a încercat să-l corupă pe magistratul Gilbert Azibert, pe atunci în funcţie la Curtea de Casaţie. Acesta i-ar fi oferit judecătorului un post în Monaco, în schimbul unor informaţii cu privire la o anchetă financiară. Fostul preşedinte a declarat instanţei că „nu a comis niciodată nici cel mai mic act de corupţie”, conform digi24.ro.

Nicolas Sarkozy, în vârstă de 65 de ani, este primul şef de stat acuzat de corupţie.

Problemele au început în 2018

Fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, se afla în custodia poliţiei în martie 2018. El a fost reţinut şi era audiat în legătură cu acuzaţiile privind finanţarea ilegală campaniei sale electorale din 2007.

Potrivit Le Monde, fostul preşedinte francez era cercetat de poliţie într-un caz legat de finanţarea primită din Libia în timpul campaniei din 2007 pe care a şi câştigat-o.  Ar fi primit 5 milioane de euro de la apropiaţi ai fostului dictator din Libia, Gaddafi. Sarkozy a fost chemat la o secţie de poliţie din Nanterre unde era interogat în legătură cu acuzaţiile care i se aduceau. O anchetă privind  finanţarea alegerilor din 2007 a fost deschisă în aprilie 2013 şi a fost pentru prima dată când Sarkozy a vorbit despre acest subiect. 

Cum arată fiica „fără chip” pe care Nicolas Sarkozy o are cu Carla Bruni

Se pare că fostul preşedinte francez şi soţia acestuia au un secret bine păstrat sau cel puţin aşa se doreşte, căci chipul mezinei lor, Giulia Sarkozy, este ferit de ochii publicului... Născută în plin mandat prezidenţial, micuţa este mai mereu ferită de către părinţii ei încă expuşi presei.

În toate fotografiile în care aceasta apare pe conturile de socializare ale mamei ei, fie are chipul acoperit, fie blurat. O mamă care, paradoxal, a făcut avere cu trupul şi cu chipul ei, fiind unul dintre cele mai apreciate modele ale tuturor timpurilor, dar şi o cântăreaţă de succes. De altfel, mulţi dintre francezi consideră că soţia fostului preşedinte este mai populară decât acesta. Aşadar, în rarele ocazii în care Giulia îşi însoţeşte părinţii, aceştia fac tot posibilul ca fiica lor să nu apară în imaginile surprinse de paparazzi. 

Foto: Profimedia

Modifică Setările