News

Nicolas Sarkozy: „Nu sunt vinovat“

Eliberat din arestul preventiv care a durat 15 ore, în timpul căruia a fost audiat de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, fostul preşedinte francez crede că totul este pus la cale de adversarii lui politici.

După ce a ieşit de la audieri, Nicolas Sarkozy şi-a anunţat susţinătorii, via Facebook, că va acorda un amplu interviu posturilor Europe 1 şi TF1, în biroul său din Paris, în care doreşte să clarifice lucrurile.

„Am fost reţinut circa 15 ore. A existat o dorinţă de a mă umili prin convocarea mea sub statutul de reţinut, care nu este un statut normal“, a acuzat Sarkozy.

„Nu puteau să mă convoace simplu, pentru a răspunde la întrebările judecătorilor? Trebuia nepărat să am o întâlnire la ora 2.00 dimineaţa cu cele două doamne care m-au convocat?“, a spus el, pozând în victimă la fel ca şi bunul său prieten, fostul premier italian Silvio Berlusconi, care a fost şi el pus sub acuzare pentru fapte de corupţie.

Sarkozy a insistat că este nevinovat, iar acuzaţiile care i se aduc sunt „groteşti“.

„Nu am comis niciodată nicio faptă contrară principiilor republicane sau statului de drept. Nu am trădat încrederea nimănui“, a spus Sarkozy, inculpat pentru „acte de corupţie în formă activă“ şi trafic de influenţă. „Unde este traficul de influenţă? Unde este corupţia?“, s-a indignat fostul preşedinte francez.

El a acuzat-o de imparţialitate pe una dintre judecătoare, Claire Thépaut, subliniind că ea face parte din Sindicatul Magistraturii (SM), considerat a fi de stânga şi, cel mai probabil, cu misiunea de a-l decredibiliza şi de a-l scoate în afara scenei politice.

„Este oare normal că ei au ales (...) un magistrat care aparţine SM, al cărui obsesie politică este de a distruge persoana pusă sub acuzare?“, a adăugat Sarkozy.

Foto: pagina oficială

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările