News

Nicolas Sarkozy, sub papucul Carlei Bruni?

În urma unor înregistrări făcute publice de un săptămânal de satiră, aflăm că fosta Prima Doamnă a Franţei este „bărbatul în casă“ şi că are o influenţă atât de mare asupra soţului ei, încât poate decide cine rămâne şi cine pleacă din stafful lui.

Săptămânalul de satiră „Le Canard Enchaîné“ şi site-ul Atlantico au publicat de curând mai multe înregistrări cu o serie de discuţii purtate de Nicolas Sarkozy cu consilierii săi, realizate de controversatul Patrick Buisson, fost consilier al lui Sarkozy. Printre ele, şi o conversaţie în care Carla Bruni deţine rolul principal.

Se pare că discuţia a fost înregistrată la Lanterne de Versailles (fosta reşedinţă a primului-ministru, „furată“ de Sarkozy de la Fillon la începutul mandatului său de preşedinte), pe 26 februarie 2011, şi se referă la plecarea lui Brice Hortefeux de la Ministerul de Interne.

Potrivit jurnaliştilor de la „Le Nouvel Observateur“, Carla Bruni se face vinovată de trei „delicte“ principale.

Astfel, Carla Bruni a asistat la o conversaţie care a influenţat destinul ţării. A fost prezentă pentru că era influentă. Era influentă, deşi nu avea nicio legitimitate, afirmă nouvelobs.com.

Totodată, Carla Bruni îşi domină soţul. Sarkozy poate fi auzit în timp ce spune: „În cuplul nostru, ea este bărbatul“. Iar Carla Bruni adaugă: „Eu te întreţin“ şi „credeam că m-am căsătorit cu un bărbat cu un salariu mare“. Aceiaşi jurnalişti afirmă că „preşedintele Republicii nu şi-a asumat singur conducerea ţării, ci a făcut-o sub influenţa soţiei sale“.

Aceiaşi jurnalişti afirmă: „Carla Bruni este la fel de obsedată de bani ca şi Nicolas Sarkozy. Îşi pierde vremea la Palatul Elysée doar în măsura în care poate să obţină diverse «contracte»“.

Le Nouvel Observateur publică în acest sens câteva fraze rostite de Carla Bruni în acele discuţii care au fost înregistrate: „Apoi, îi voi face să semneze din nou contractele. Nici măcar nu voi aştepta prea mult. Dacă tot pot să îmi permit... Un mic contract simpatic, acolo...“.

Ea se compară apoi, în privinţa vârstelor şi a contractelor de promovare, cu câteva vedete hollywoodiene: „Julia Roberts are 44 de ani, Sharon Stone are 52, Julianne Moore are 53... Toate au contracte mirifice, nu? Nu pot să accept aşa ceva. Nu se face aşa ceva“.

La rândul său, Nicolas Sarkozy evocă în acele discuţii viitorul său după ce nu va mai fi preşedinte, dar şi contractele de publicitate ale soţiei sale: „Îţi spun sigur, viitorul meu va fi acela de a deveni «domnul Ramirez de la banc㻓.

Potrivit jurnaliştilor de la Le Nouvel Observateur, „fiecare frază pronunţată în această conversaţie între membrii clanului dominant Sarkozy reflectă dispreţul lor faţă de popor“.

Soţii Sarkozy au avut şi alte privilegii - „Avem o casă pe care o închiriem, în condiţiile în care avem la dispoziţie trei apartamente de serviciu“.

Foto: Reuters

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările