Vedete

Nou scandal în lumea modei: Carré Otis, fosta soţie a lui Mickey Rourke, spune că a fost violată de Gerald Marie, fostul soţ al Lindei Evangelista!

Nou scandal în lumea modei: Carré Otis, fosta soţie a lui Mickey Rourke, spune că a fost violată de Gerald Marie, fostul soţ al Lindei Evangelista!

Unul dintre foţtii boşi ai agenţiei de modele Elite, care a fost căsătorit cu supermodelul Linda Evangelista, se confruntă cu grave acuzaţii

Gerald Marie este acum ţinta unei investigaţii în Franţa, în urma unor acuzaţii de agresiune sexuală şi viol. Acuzaţiile făcute la adresa lui vin din partea a trei modele, una dintre ele minoră la data faptelor despre care vorbeşte. Cele trei modele spun că Gerald le-a cerut favoruri sexuale când ele aveau 17, 19, respectiv 21 de ani, favoruri pe care şi le-a luat singur, cu forţa. Problema şi mai mare este că fostul model care era minoră atunci este o voce puternică în lumea modei: este vorba desprCarré Otis, fosta soţie a lui Mickey Rourke.

Otis, care acum are 51 de ani, susţine că a fost violată de nenumărate ori de către Gerald în 1986. Pe atunci, ea se afla singură la Paris şi abia îşi începea cariera de model, Gerald profitând de vulnerabilitatea ei. Celelalte două modele declară că au fost violate chiar în apartamentul în care el locuia atunci - acestea susţinând că deşi e târziu, au dorit să facă mărturisiri publice pentru că Gerald Marie lucrează în continuare în lumea modei şi ar putea face noi victime. La un an de la incidentele reclamate de Otis, în 1987, Gerald s-a însurat cu Linda Evangelista, el având atunci 38 de ani, iar ea, 22. Mariajul lor a durat până în 1993. Ar fi, aşadar, rezonabil să spunem că incidentele cu Otis s-au petrecut în vremea când el era logodit cu Evangelista (foto jos). De cealaltă parte, Carré s-a măritat cu Michey Rourke în 1992, alături de el jucând în pelicula Orhideea sălbatică. Cei doi au fost căsătoriţi până în 1998. 

"În ultimele luni, am muncit alături de nişte suflete curajoase pentru a aduce adevărul şi dreptatea în faţă", scrie Otis pe contul ei de social media. "Le sunt recunoscătoare surorilor mele care şi-au descoperit inimile lor de leoaice şi mi-au stat alături în această luptă împotriva unei forţe necurate!" Ea a mai declarat că acum, mai mult decât oricând, nu vrea să tacă, gândindu-se la fiicele ei în vârstă de 12, respectiv 13 ani. "Încă avem hărţuitori în industria modei şi asta trebuie să înceteze. Şi eu am fiice şi nu vreau să crească crezând că hărţuirea sau agresiunea sexuală sunt ceva normal. Pentru mine, a fost extrem de important să-mi găsesc vocea şi puterea de a vorbi. A fost nevoie de multe lacrimi şi vindecare ca să ajung aici", a mai spus ea, dornică să declanşeze o extrem de întârziată mişcare #MeToo în lumea modei.

Celelalte două acuzatoare ale lui Marie sunt Jill Dodd, acum în vârstă de 60 de ani, şi Ebba Karlsson, acum în vârstă de 51 de ani. "Nu este potrivit pentru mine să comentez acuzaţiile în acest moment", a replicat Gerald Marie, ajuns la 70 de ani. "Doresc doar să fie clar că le neg vehement!", a mai punctat cel care s-a aflat, alături de John Casablancas, la conducerea agenţiei Elite, cea care a lansat toate supermodelele, de la Cindy Crawford la Gisele Bundchen, Claudia Schiffer şi Naomi Campbell. Interesant de menţionat este că fostele modele care fac acum acuzaţiile au stat de vorbă chiar cu Lisa Brinkworth, o jurnalistă care, la rândul ei, l-a acuzat pe Marie de agresiune sexuală - petrecută atunci când ea a lucrat undercover ca model, pentru un documentar BBC din 1998 menit tocmai să expună abuzurile din culisele modei. 

Foto: Getty Images

Comentarii

Modifică Setările