Royals

Noul bebeluş regal va scrie istoria în Anglia. Ce legătură are asta cu Prinţesa Charlotte?

Noul bebeluş regal va scrie istoria în Anglia. Ce legătură are asta cu Prinţesa Charlotte?

Regatul britanic vuieşte din cauza pregătirilor pentru naşterea unui nou bebeluş regal, al treilea copil al Ducilor de Cambridge. Şi, dincolo de faptul că evenimentul în sine este unul istoric, există un fapt legat de venirea pe lume a bebeluşului cu numărul trei care ar putea avea o importanţă deosebită pentru casa regală. În curând vor fi cinci Dar acest lucru depinde de sexul celui de-al treilea copil al lui Kate Middleton şi-al Prinţului William. Chiar dacă ducesa va da naştere unui băiat, Prinţesa Charlotte (3) îşi va păstra locul în succesiunea la tronul Angliei, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum în familia regală. Actuala ordine în succesiunea la tron Va fi pentru prima dată în istorie când o fată îşi păstrează locul în loc să şi-l piardă în favoarea unui frate mai mic, conform vechii legi salice.

În 2013, înaintea naşterii Prinţului George, s-a efectuat această schimbare în legea succesiunii la tronul Angliei, astfel încât copiii moştenitorii tronului să-şi păstreze drepturile de succesiune în ordinea venirii pe lume şi nu în funcţie de sex.

Va împlini trei ani pe 2 mai

Această schimbare a încheiat, aşadar, o tradiţie veche de 300 de ani la casa regală britanică.

Prinţesa Charlotte se află pe locul patru în ordinea de succesiune la tron, iar noul bebeluş regal va intra pe locul cinci, împingându-l pe Prinţul Harry până pe locul şase.

Modifică Setările