News

Novak Djokovic a devenit alt om de când şi-a schimbat alimentaţia. Ce mănâncă acum campionul de la Australian Open, pentru a avea mai multă energie şi claritate mentală?

Novak Djokovic a devenit alt om de când şi-a schimbat alimentaţia. Ce mănâncă acum campionul de la Australian Open, pentru a avea mai multă energie şi claritate mentală? camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

În mai, împlineşte 34 de ani, dar pare că este de o viaţă pe teren, jucând la un nivel înalt.

Sârbul care a scris istorie, ieri, în finala Australian Open, pe care a câştigat-o fără drept de apel în trei seturi lejere, are acum o... colecţie de 18 titluri de Mare Şlem şi sigur nu se opreşte aici.

Campionul clasat pe primul loc în topul ATP pare mai plin de energie ca niciodată şi cu un mental care, de multe ori, îl ajută mai mult decât jocul în câştigarea meciurilor. Care este secretul acestui mare sportiv?

Nu de mult, acesta a dezvăluit că totul a curs mai bine în cariera sa de tenisman după ce a trecut la o alimentaţie vegetariană. Nole spune că, prin anul 2007, era foarte frustrat în joc, din cauza problemelor lui respiratorii şi a alergiilor minore pe care le acuza. În acel an, sârbul a început să lucreze cu doctorul Igor Cetojevic, care i-a prescris o dietă din care a eliminat lactatele, glutenul şi zahărul rafinat. Apoi, în anii care au urmat, Nole a renunţat şi la alimentele de provenienţă animală, iar acum urmează o dietă bazată doar pe legume şi fructe.

Cum arată dieta campionului Djokovic?

Imediat după ce se trezeşte, Nole bea un pahar de apă călduţă cu lămâie, urmat de un suc de ţelină. După aceea, Djokovic îşi prepară un smoothie pe bază de plante verzi, cum ar fi algele, şi fructe. În plus, Nole ia suplimente pe bază de superalimente, care îl ajută să îşi menţină claritatea mentală.

“Mănânc foarte multe fructe şi salate în prima parte a zilei. Nu-mi place să consum alimente care au nevoie de multă energie pentru a fi digerate, mai ales în prima parte a zilei, deoarece atunci am nevoie de toată energia mea la antrenament. Aşa că mă hrănesc light şi adaug, de cele mai multe ori, cereale precum quinoa sau orez sălbatic. Mai mănânc şi cartofi dulci sau normali, la aburi sau fierţi.”

Nole spune că acest meniu pe bază de plante îl ajută şi să se recupereze mai repede decât o făcea înainte, după un meci de tenis epuizant. 

Comentarii

Modifică Setările