News

Nu e chiar asimptomatic! Donald Trump (74), internat în spital cu probleme respiratorii cauzate de COVID-19. Mesajul pe care l-a transmis de pe patul de spital

Nu e chiar asimptomatic! Donald Trump (74), internat în spital cu probleme respiratorii cauzate de COVID-19. Mesajul pe care l-a transmis de pe patul de spital

Medicul preşedintelui american ne asigura pe toţi, pe 2 octombrie, că cel mai puternic om de pe planetă „face foarte bine” după ce fusese diagnosticat cu COVID-19. Situaţia s-a schimbat puţin acum, când Trump (74) a părăsit Casa Albă şi a fost internat în spital.

Părea că este complet asimptomatic ieri, când întreaga lume a aflat de diagnosticul lui Donald Trump, însă lucrurile s-au mai schimbat între timp. Conform presei americane, preşedintele american în vârstă de 74 de ani întâmpină probleme respiratorii şi este internat în Walter Reed Military Medical Center, unde urmează tratamentul cu Remdesivir.

Prima doză a tratamentului antiviral – administrat, în mod obişnuit, împotriva Ebola – i-a fost dată lui Trump imediat ce au apărut „motive de îngrijorare” şi preşedintele a început să respire greoi.

E ceva serios!”, atrage atenţia o sursă pentru CNN, care susţine că Trump este „foarte obosit, epuizat”. Preşedintele american a scris pe Twitter, de pe patul său de spital, că tratamentul „merge bine, cred” şi a mulţumit suporterilor lui care i-au transmis mesaje de însănătoşire grabnică imediat ce au aflat de spitalizarea lui.

Casa Albă şi-a păstrat tăcerea cu privire la severitatea simptomelor preşedintelui şi a continuat să liniştească populaţia spunând că Donald Trump va fi bine. În deplin contrast, cei de la CNN susţin că starea primului om în statul american e mult mai proastă decât cea a Primei Doamne, Melania Trump (50), care a fost şi ea diagnosticată cu coronavirus, dar are o vârstă mai mică decât soţul ei.

Donald Trump a fost spitalizat vineri seara, preşedintele fiind transportat cu elicopterul de la Casa Albă la spital. Acesta a mers pe picioarele lui, nefiind ajutat de nimeni, dar n-a declarat nimic pentru presă, s-a limitat doar la a face timid cu mâna spre camerele de filmat.

foto - Profimedia

Modifică Setările