Royals

O altă faţă a Prinţesei Diana: nudism şi obsesii bolnăvicioase pentru bărbaţi însuraţi

O altă faţă a Prinţesei Diana: nudism şi obsesii bolnăvicioase pentru bărbaţi însuraţi camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Astăzi se împlinesc 23 de ani de la moartea Prinţesei Diana, în urma teribilului accident de maşină de pe 31 august 1997.

Şi chiar şi acum, după atâta timp, revelaţiile despre cea care a fost Lady Di nu se mai opresc. Unele sunt fabuloase, altele par cât se poate de credibile, însă certitudinea se citeşte printre rânduri: prinţesa a murit căutându-şi fericirea. Unele dintre cele mai greu de crezut poveşti care o implică au avut loc între zidurile Palatului Kensington, reşedinţa şi sanctuarul atât de drag regretatei Lady Diana.

Înainte ca acest palat să devină terenul conflictelor dintre fiii ei şi nevestele lor, Kensington era locul de suflet al prinţesei, în perioada în care mariajul ei cu Prinţul Charles se îndrepta spre dezastru. O căsnicie care n-a avut mai deloc zile senine, conform mărturiilor unor foşti angajaţi ai palatului. "Există un mit cum că Charles şi Diana au trăit fericiţi în acest palat, în primii lor ani de relaţie. În realitate, îi puteai auzi certându-se din prima zi în care s-au mutat aici. Auzeam frecvent din apartamentul lor cum aruncau cu tablouri, farfurii, vaze şi orice le cădea în mână, pe lângă ţipetele aferente. Dar eram instruiţi să fim discreţi în orice situaţie."

După ce Prinţul Charles s-a mutat din Palatul Kensington, în anul 1992, ca urmare a despărţirii de soţia sa, Diana s-a simţit eliberată şi fericită să locuiască acolo fără el, în ciuda amintirilor neplăcute legate de traiul lor împreună. Între zidurile acestui palat, Prinţesa Diana se simţea cel mai în siguranţă şi departe de ochii curioşilor, chiar dacă nu era complet adevărat. Pe lângă mult iubitul ei parc, unul care-i poartă astăzi numele, Diana mai avea un colţ preferat: o grădină aflată la înălţime, acolo unde obişnuia să facă plajă nud vara, considerându-se la adăpost de ochii angajaţilor. Câteodată, simţindu-se singură pe lume şi uitând de ea, se ridica de pe şezlong complet goală, expusă staffului de la palat.

Grădinile şi pereţii acestui palat n-au fost doar martorii nudităţii prinţesei, ci şi ai pasiunilor ei obsesive. Un fost angajat de-al regretatei Lady Di îşi aminteşte cum aceasta dezvoltase, într-un timp, o pasiune bolnăvicioasă pentru dealerul de artă Oliver Hoare, bărbat pe care ajunsese să-l hărţuiască.

"Obişnuia să umble aiurea pe holurile palatului, deghizată şi căutând telefoane de la care îl suna de sute de ori. Obsesia ei a atins un asemenea grad, încât soţia lui Hoare i-a sugerat acestuia să sune la poliţie. Probabil că a fost dureros pentru ea când, într-o zi, a primit un mic colet la Palatul Kensington, în care i se returna un cadou pe care i-l făcuse bărbatului: o pereche de butoni care au aparţinut defunctului ei tată, John Spencer", dezvăluie angajatul citat în cartea "Kensington Palace: An Intimate Memoir from Queen Mary to Meghan Markle".

Într-un fel, această obsesie a însoţit-o pe Diana toată viaţa: îşi dorea cu ardoare să fie iubită, după ce a descoperit că soţul ei a înşelat-o atât înainte, cât şi în timpul mariajului lor, considerând că a avea o amantă este un drept cu care el s-a născut.

Foto: profimedia, getty images

Comentarii

Modifică Setările