News

O celebră gimnastă din anii '90 a fost violată de un campion olimpic

O celebră gimnastă din anii '90 a fost violată de un campion olimpic

Dacă ai urmărit concursurile de gimnastică în anii 90, atunci când gimnastica noastră feminină îşi trăia apogeul datorită rezultatelor unor campioane precum Lavinia Miloşovici, îţi aminteşti cu siguranţă de ea.

Este vorba despre gimnasta ucraineană cu origini româneşti Tatiana Guţu, acum în vârstă de 41 de ani, care devenea în anul 1992 campioană olimpică la individual compus şi care a mărturisit, ieri, pe pagina ei de Facebook, un lucru şocant.

Tatiana, la Jocurile Olimpice de la Barcelona

Sprijinind campania #MeToo, fosta gimnastă care trăieşte astăzi în America l-a acuzat pe colegul ei de echipă şi la rândul lui campion olimpic în 1992, gimnastul Vitali Scherbo, că a violat-o pe când ea avea doar 15 ani.

Vitali Scherbo

Acest lucru s-a întâmplat în anul 1991, cu un an înaintea triumfului olimpic de la Barcelona, pe când Tatiana şi Vitali se aflau în Germania, acolo unde concurau la Cupa DTB din Stuttgart, reprezentând Uniunea Sovietică. Legendarul sportiv născut în Belarus avea, pe atunci, 19 ani.

”Aveam doar 15 ani, când monstrul şi-a bătut joc de mine, ajutat atât de o colegă de-a mea, cât şi de un sportiv din lot. Acum, la 27 de ani de la tragedie sunt puternică, pot spune totul! Cine m-a violat în 1991, la Stuttgart, la Cupa DTB? Vitali Scherbo! Acesta este numele monstrului care m-a ţinut prizonieră în propria minte, în propriul corp, aproape 30 de ani. Probabil că va încerca să se apare, dar amintirile mele sunt mult mai pregnante decât vorbele sale”, a scris, printre altele, Tatiana Guţu pe pagina ei de Facebook.

Vitali Scherbo este unul dintre cei mai mari sportivi din Belarus, a  adunat 10 medalii la Olimpiadele de la Barcelona (1992) şi Atlanta (1996) şi este inclus în Hall of Fame a gimnasticii.

Modifică Setările