Gossip

O mai ştii pe Margaret “Buze Fierbinţi” Houlihan din MASH? Uite cum arată la 81 de ani!

O mai ştii pe Margaret “Buze Fierbinţi” Houlihan din MASH? Uite cum arată la 81 de ani! camera-retro icon Vezi galeria 14 poze

Şi-a jucat cel mai important rol al carierei în anii ’70, dar nici acum, aproape 50 de ani mai târziu, actriţa de origine poloneză nu s-a retras complet din activitate.  

Loretta Swit, pentru că aşa se numeşte actriţa care a intepretat rolul maiorului Margaret “Buze Fierbinţi” Houlihan din serialul de mare succes M*A*S*H, a ajuns la Hollywood în 1969, când a început să apară în diverse seriale TV, printre care Hawaii Five-OGunsmokeMission: Impossible şi Mannix.

În 1972, Loretta a primit rolul care a făcut-o cunoscută în întreaga lume, în comedia care avea ca subiect activitatea unui spital mobil american în timpul războiului cu Coreea. Swit şi colegul ei de platou, Alan Alda, au fost singurii actori care au apărut atât în primul, cât şi în ultimul episod al serialului. De fapt, actriţa n-a lipsit decât în 11 episoade din toate cele 256 care au existat în toţi anii în care a fost realizat şi difuzat serialul.

Pentru prestaţia ei memorabilă ca maiorul Margaret “Buze Fierbinţi” Houlihan, Loretta a primit două premii Emmy. Dintre toţi cei cu care a jucat în serial, Swit l-a preferat, în afara studiourilor de filmare, pe Harry Morgan, cel care l-a interpretat pe colonelul  Sherman T. Potter. Cei doi actori s-au împrietenit şi chiar s-au mutat unul lângă altul, fiind vecini buni până când acesta s-a stins din viaţă, pe 7 decembrie 2011.

Alt prieten apropiat din gaşca M*A*S*H este Alan Alda, pentru care Loretta are, şi-n ziua de azi, o consideraţie deosebită. Cei doi foşti colegi îşi petrec adesea sărbătorile împreună sau timpul liber, actriţa bucurându-se de familia numeroasă a lui Alan, compusă din soţie, trei fiice şi şapte nepoţi.

În ceea ce priveşte viaţa personală a lui Swit, nu sunt multe de spus. Ea s-a măritat, în 1983, cu actorul Dennis Holahan şi a divorţat de el în 1995. Halahan a avut şi el o apariţie scurtă în serialul care a făcut-o pe ea celebră, interpretând rolul lui Per Johannsen, un diplomat suedez care a avut o relaţie sentimentală cu personajul soţiei lui din viaţa reală.

După acest eşec amoros, Loretta nu s-a recăsătorit şi nu are copii. Iar, din punct de vedere profesional, actriţa îşi continuă cariera începută încă din 1967. Astfel, ea a apărut, anul trecut, în piesa Six Dance Lessons in Six Weeks, pusă în scenă în New York, iar, în ceea ce priveşte filmele, o vom putea admira anul viitor, când se va lansa filmul Play the Flute, aflat acum în post-producţie şi în care joacă rolul doamnei Kincaid.  

Dacă e să vorbim despre felul în care arată la cei 81 de ani ai săi, Loretta Swit şi-a păstrat intact zâmbetul cuceritor din tinereţe şi farmecul incontestabil. În rest, timpul şi-a pus amprenta şi pe chipul actriţei, însă nu atât de mult încât să devină de nerecunoscut. Pentru a vă convinge, urmăriţi galeria foto!

Comentarii

Modifică Setările