Vedete

Oana Cuzino, despre criza coronavirusului: "Nu are loc apocalipsa, trebuie să ne adaptăm"

Oana Cuzino, despre criza coronavirusului: "Nu are loc apocalipsa, trebuie să ne adaptăm"

Oana Cuzino a reacţionat despre criza coronavirusului. A oferit tuturor câteva sfaturi pentru a se proteja şi i-a îndemnat să nu se panicheze, ci să respecte câteva reguli!

Cu calm, cu respect, Oana Cuzino le-a povestit celor care o urmăresc în mediul online despre situaţia în care ne aflăm din cauza coronavirusului. 64 persoane sunt infectate la noi în ţară şi, conform autorităţilor, acest număr va creşte. Vedeta de la Pro TV a explicat că nu suntem obişnuiţi să trecem prin această situaţie, dar trebuie să ne mobilizăm pentru sănătatea noastră şi a celor din jur. 

"Dragii mei, este panică, este o situaţie cu totul neobişnuită pentru generaţiile noastre. Poate pentru bunicii şi străbunicii noştri, care au trăit şi vremuri de epidemie şi de război, ar fi fost ceva mai obişnuit. Dar, situaţia este aceasta: nu suntem obişnuiţi ca să trecem prin eventuale situaţii de carantină, de izolare şi asta naşte, din păcate, anumite psihoze, bazate pe starea de anxietate a fiecăruia dintre noi.

Ceea ce ar trebui să facem, este, în primul rând, să ne interesăm despre un sistem de setare a aşteptărilor.Ni s-a spus de către foarte multe oficialităţi că toată această stare va dura până pe la sfârşitul lunii aprilie. Sunt convinsă că aceste aşteptări se bazează pe o evaluare ştiinţifică riguroasă şi anume: că acest virus, care are un înveliş lipoproteic nu va rezista temperaturilor crescute. Aşadar, ceea ce trebuie să facem este, într-adevăr, atunci se setează starea de carantină să aşteptăm până la sfârşitul lunii martie – aprilie, când, cu siguranţă, datorită, temperaturilor ambientale crescute, virusul va dispărea de la sine. Să ne setăm acest orizont de aşteptări şi să nu intrăm în panică. Nu are loc apocalipsa, este doar o situaţie căreia trebuie să ne adaptăm", a spus Oana Cuzino.

Vedeta a avut câteva sfaturi pe care fiecare trebuie să le urmeze cu stricteţe. 

"Cum ne adaptăm? Să ne facem provizii! Am văzut că foarte mulţi oameni merg la hipermarket, s-au format cozi uriaşe, foarte bine, putem să comandăm şi online toate bunurile de care avem nevoie în situaţia în care se va instaura carantina, posibil. Ca în Italia. Trebuie doar să urmărim care a fost mersul lucrurilor în Italia şi să ne aşteptăm ca atunci când numărul cazurilor şi mai ales al deceselor, trist, va atinge un anumit număr, să se instaureze şi la noi un sistem de carantină, prin care oamenii nu mai sunt lăsaţi să îşi părăsească domiciliul.

Pentru asta trebuie să avem resurse.Trebuie să avem în primul rând, apă. Dacă nu reuşim să ne facem provizii suficiente de apă minerală îmbuteliată, ar fi foarte bine să ne luăm un sistem de filtrare a apei de la robinet. Apa de la robinet este potabilă, este în parametri.

Poate nu este întotdeauna pe gustul nostru, dar putem să ne luăm o cană, un dispozitiv specific, care filtrează această apă şi îi schimbă gustul într-unul mai bun, eliminând practic clorul şi alte halogene.", a mai spus Oana Cuzino.

Comentarii

Modifică Setările