Royals

Oficialii britanici pregătesc în secret funeraliile Reginei Elisabeta

Oficialii britanici pregătesc în secret funeraliile Reginei Elisabeta

Deşi pare sănătoasă şi nu sunt semne că ar mai avea puţin de trăit, autorităţile britanice fac în secret planul pentru momentul în care Regina Elisabeta, în vârstă de 92 de ani, va muri.

Potrivit celor de la The Sunday Times, Regina şi-a anulat, din cauza unor probleme de sănătate, prezenţa la slujba de la Catedrala St. Paul, la care a fost prezentă Angelina Jolie, iar David Lidington, secretar de stat în guvernul britanic, i-a chemat de urgenţă pe mai mulţi oficiali la şedinţă. Sursa citată notează că la întâlnire au participat, printre alţii, Sajid Javid, Ministrul de Interne al Marii Britanii, şi David Mundell, secretar de stat britanic pentru Scoţia.

Din câte se pare, subiectul pricipal al şedinţei a fost starea de sănătate a Reginei şi vârsta ei înaintată, iar guvernul britanic încearcă să se asigure că, în cazul în care Elisabeta moarte, autorităţile pot gestiona un eveniment atât de trist. Membrii guvernului au denumit planul „Castle Down“, iar în cazul în care Regina moarte, imediat va avea loc o şedintă de cabinet ţinută de primul ministru, după care acesta se va adresa poporului şi vor urma 10 zile de doliu.

Anul trecut, cei care au vorbit despre moartea Reginei Elisabeta au fost cei de la The Guardian, care afirmau că posturile radio şi TV din Marea Britanie au deja pregătite programe muzicale pentru nefericitul eveniment. Mai mult decât atât, jurnaliştii notau că trupul neînsufleţit al Reginei va fi depus la Westminster Hall, iar imediat după perioada de doliu, Prinţul Charles va trebui să viziteze Scoţia şi Ţara Galilor.

Modifică Setările