OK! a testat Zumba! Află de ce trebuie să urmezi aceste clase!

12 august, 2017
DSC 7085 jpeg

Pentru mulţi dintre noi, mersul la sală nu este chiar cea mai plăcută activitate de timp liber. E mai mult ceva ce ştii că trebuie să faci, fără să vrei cu adevărat. Dar dacă sportul ar fi distractiv, iar tu nu l-ai mai percepe ca pe ceva chinuitor? Sunt şanse mari ca lucrul acesta să fie posibil, dacă ai merge, de exemplu, la o oră de Zumba.

Master Trainerul in­ternaţional Ana Georgescu

Clasele de Zumba au apărut de ceva timp în lumea fitnessului, iar acest program nu putea fi creat de­cât de un coregraf cu sânge latin. Este vorba despre columbianul Beto Perez (47), care a lansat ideea lui de Zumba la sfârşitul anilor ’90, la ceva timp după ce s-a stabilit în America, la Miami.

Zumba înseamnă să combini paşi tradiţionali din diferite dansuri lati­no cu mişcări de fitness, astfel încât clasele să fie eficiente şi din punct de vedere al mişcării fizice, să te ajute să tonifici musculatura, să creşti capacita­tea cardiovasculară, dar, în egală măsu­ră, să fie şi o activitate distractivă. Căci elementul de fun este tocmai lucrul pe care Beto l-a observat că lipseşte în această industrie a fitnessului.

OK! a vorbit cu Master Trainerul in­ternaţional Ana Georgescu despre be­neficiile acestui tip de mişcare pentru corp şi minte, ba chiar a încercat, pen­tru tine, câţiva dintre paşii de bază cu care te întâlneşti la o clasă de Zumba.

Cum te ajută?

În general, cu Zumba ai parte de toni­fiere şi rezistenţă musculară în propor­ţie de 30%, restul de 70% reprezentând exerciţiu cardiovascular, care duce la arderea de calorii, iar rezultatele încep să apară după numai două săptămâni.

Sunt recomandate minimum două, trei şedinţe pe săptămână, pentru ca acest tip de fitness să fie cu adevărat eficient. După o oră de Zumba, media de calorii arse este de 750. „Faţă de alte clase de fitness, la Zumba ritmul este mult mai alert. Importantă este starea de bine, căci atunci când îţi place ceea ce faci, vei depune, automat, mai mult efort. Şi atunci rezultatele apar ceva mai rapid. Clasele de Zumba vor aduce atât partea de condiţie fizică, cât şi pe cea de distracţie“, spune Ana Georges­cu.

Adepţi VIP

De la ei: Jennifer Lopez, Shakira, Beyoncé, Victoria Justice şi Selena Gomez.

De la noi: Roxana Ionescu şi Sandra Izbaşa.

Ştiai că?

„Încălţămintea este foarte impor­tant să fie comodă, să ne permită pi­votarea, să aibă talpa plată, astfel încât să nu adauge presiune asupra articu­laţiilor în momentul în care dansăm şi pivotăm. Nu trebuie să aluneci prea mult sau să ai aderenţă prea mare, trebuie să fie o încălţăminte care să ne permită mişcări libere“, ne sfătu­ieşte Ana.

Mişcarea 1

Este o poziţie de bază, care provine din muzica merengue, din Republica Dominicană. Lucrează preponderent partea superioară a corpului: braţele, umerii, zona mediană, dar şi picioarele, care se mişcă în coordonare cu zona de sus.

Mişcarea 2

Provine din ritmul cumbia, columbian. Mişcarea braţelor lucrează pieptul, bicepsul şi muşchii spatelui. Iar poziţia de genuflexiune lucrează partea inferioară a corpului: cvadricepsul (muşchiul coapsei), muşchii flexori şi fesierii.

Mişcarea 3

Mişcarea de salsa creşte ritmul cardiac şi va fi foarte uşor de urmat, indiferent de nivelul de pregătire. Lucrează corpul în totalitate, dar este folosită în special pentru cardio şi mai puţin pentru tonifiere.

Mişcarea 4

Este vorba despre o variaţie de mişcări, cu ridicarea piciorului în diverse poziţii, pentru a lucra atât cvadricepşii, cât şi muşchii flexori ai corpului.

CV de instructor - Ana Georgescu, 28 ani

„Am început să practic această disciplină în urmă cu şapte ani, mai întâi ca instructor, apoi a devenit marea mea pasiune şi am început să investesc mai mult timp şi energie în Zumba. Acum sunt trainer internaţional şi presenter al acestui program, călătoresc în întreaga lume pentru a forma instructori de Zumba şi pentru a le împărtăşi pasiunea mea.“

Dacă, acum, Ana face parte dintr-un grup select de doar 100 de master trainer-i în întreaga lume, românca şi-a început cariera de sportivă de performanţă în gimnastica ritmică, la vârsta de patru ani, şi a practicat-o până la 17 ani. Sportiva a făcut parte din lotul naţional de juniori al României, câştigând peste 40 de medalii de aur şi alte peste 30 de argint şi bronz.

Ana şi-a continuat călătoria sportivă ca profesionist de dans atletic, performând pe cele mai cunoscute scene ale lumii, inclusiv în spectacole pe Broadway.

În 2011, a devenit Zumba Education Specialist şi, odată cu lansarea programului STRONG by Zumba, a fost selectată în echipa de Master Trainers internaţionali, formând entuziaşti ai fitnessului în peste 35 de ţări din Europa, America de Nord, Africa şi Asia.

Foto: Sorin Stana, arhivă personală, guliver/rex features



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (1) jpg
Top 7 schimbari care te intineresc dupa 35 de ani jpg
Câine, Pexels (1) jpg
Emme, stânga, fiica lui J Lo și dreapta fiica lui Ben Affleck, Seraphina, Profimedia jpg
George Nicolescu (1) jpg
Rapid și SOS Satele 3 jpg
Penelope Cruz, Profimedia (3) jpg
okmagazine (2) jpg
cum sa ti ingrijesti pielea in sezonul cald jpg
Massif2024 0314 233659 R5AN3006 AN jpg
Bononia (2) jpg
la Oscar, Messi, cainele din Anatomy of a Fall   jpg
Cillian Murphy și soția Yvonne McGuinness, Profimedia  (1) jpg
kitty spencer jpg
West Side Story foto Disney Plus
familie fericire bucatarie jpg
OKMagazine (2) (8) jpg
IMG 7838 PNG