Dr. Alexandru Mărmureanu: „Eram la UCLA Los Angeles când Michael Jackson a fost adus în moarte clinică”

Doctorul Alexandru Mărmureanu a plecat din România în urmă cu aproape 30 de ani. Azi, este unul dintre cei mai apreciați cardiologi din Los Angeles și medicul român care știe cel mai bine cum bat inimile celebrităților de la Hollywood, printre pacienții săi numărându-se staruri precum Bruce Willis, Jack Nicholson și Leonardo DiCaprio. Cum arată viața unui doctor român care lucrează la acest nivel și ce înseamnă să tratezi cele mai grele nume din industria hollywodiană a filmului – OK! a aflat într-un material exclusiv, realizat în Los Angeles.

Ne-am întâlnit cu doctorul Mărmureanu la ora 9 seara. Ora la care se încheie cel mai devreme ziua lui de lucru. „De obicei ziua mea se termină mai târziu, în jur de 10:30, 11 chiar. În această seară am terminat un pic mai devreme pentru că ați venit dvs în vizită. E posibil ca după vizită să mă duc încă o dată la spital. Am operat 3 cazuri azi și s-ar putea să mă duc să-i văd, dar dacă totul e în regulă, o să merg să mă odihnesc.”

E un ritm de lucru cu care s-a obișnuit în cei 18 ani de când operează în Los Angeles. În 2009, când Michael Jackson a fost adus de urgență în marte clinică la UCLA, doctorul Alexandru Mărmureanu era de gardă. „De fapt, eram în biroul meu de la UCLA Medical Center și am avut câțiva prieteni foarte apropiați și de-ai mei, și de-ai lui Michael Jackson care m-au sunat și mi-au spus care este situația. Era foarte grav. Părerea mea de specialist este că el deja murise, dar încă o dată s-a încercat absolut tot. Dar când a venit la sala de urgență, nu am putut face nimic, din păcate.” Este una dintre puținele povești triste cu care s-a confruntat în cariera sa.

Din afară, mulți privesc Hollywoodul ca pe un tărâm al pierzaniei, unde viciile abundă. Mai ales, consumul de droguri. „Mulți se droghează. Dar știi care e situația? Niciodată nu știi cine se droghează și cine nu. În principiu, noi întrebăm la spital, ei nu ne spun adevărul niciodată. Poți face supoziții. Și da, sunt probleme mari din cauza drogurilor la Hollywood, dar nu numai la Hollywood. Și nu neapărat vedetele – sunt și elevi și alte categorii sociale care cad pradă acestui viciu. Părerea mea e că nu sunt mai mulți la Hollywood decât în altă parte. Dar la Hollywood totul e mai vizibil.”, spune doctorul Mărmureanu.

Ce înseamnă să lucrezi cu pacienți VIP? „Vedetele de la cel mai înalt nivel sunt pacienți foarte ascultători. Cu cât actorii sunt mai experimentați și mai profesioniști, cu atât e mai ușor să-i tratezi. Problemele sunt în altă parte….” Continuarea poveștii din inima Hollywoodului despre inimile Hollywoodului, în următorul număr Ok!

OK! Goes to L.A. – proiect realizat cu sprijinul www.eturia.ro.

Foto: Sorin StanaINAPOI LA PRIMA PAGINA