Dosarele VIP

Olivia Colman, "Regina" de la Hollywood, a lucrat ca femeie de serviciu şi a furat hârtie igienică din Palatul Buckingham. Cum a câştigat menajera Oscarul?

Olivia Colman, "Regina" de la Hollywood, a lucrat ca femeie de serviciu şi a furat hârtie igienică din Palatul Buckingham. Cum a câştigat menajera Oscarul? camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Atipică şi savuros de amuzantă! Totuşi, cea care ne-a uimit cu talentul ei în producţii precum The Crown (2016-prezent), The Favourite (2018) sau Broadchurch (2013-2017) îşi făcea planuri să devină învăţătoare, nicidecum una dintre cele mai apreciate actriţe de la Hollywood, constant comparată cu Meryl Streep şi Helena Bonham-Carter. După ce şi-a abandonat studiile, însă, nici măcar profesia de pedagog nu i-a mai fost recomandată. “Aş fi fost o învăţătoare îngrozitoare...”, a recunoscut chiar ea. „A trebuit să mă întorc la şcoală şi să fac un an în plus, atât de proaste erau notele mele. Nicio universitate nu vă voia, nu eram deloc bună la învăţătură...”

Nu-i de mirare că Oliviei (47) i s-a propus să-şi caute de lucru ca şofer de tir, „datorită abilităţii mele de-a mă orienta în spaţiu. Aş fi parcat perfect în cele mai înguste locuri”. Noroc c-a fost admisă în trupa de actorie Cambridge Footlights, care i-a deschis o nouă şi fascinantă lume şi i l-a scos în cale pe cel care avea să-i devină soţ, Ed Sinclair, un mare amator de teatru şi film! Ce-i drept, ea lucra atunci ca femeie de serviciu şi – nu mă întrebaţi de ce! – adora fiecare minut de şters praful şi lustruit podelele altora. „Am fost menajeră şi mi-a plăcut la nebunie jobul acela, dar petreceam, încă de pe-atunci, mult timp imaginându-mi exact ceea ce trăiesc acum”, a spus ea în 2019, când a primit Oscarul pentru rolul Reginei Anne din The Favourite. Ha! Totuşi cum de-a ajuns o menajeră să ia statueta de aur?

Deţinătoarea Oscarului a primit primul ei Emmy din carieră, după patru astfel de nominalizări, pe 19 septembrie 2021. Şi tot o Regină – Elisabeta a II-a, de data aceasta – i-a adus mult aşteptatul şi meritatul premiu, însă victoria obţinută pentru prestaţia sa din sezonul al patrulea al serialului The Crown a fost o surpriză totală pentru actriţă: „N-aş fi pariat pe asta nici în ruptul capului!”.

Modifică Setările