News

Olivia de Havilland a fost îndrăgostită de James Stewart, actorul din filmul „O viaţă minunată”, dar i-a refuzat cererea în căsătorie. Care a fost motivul

Olivia de Havilland a fost îndrăgostită de James Stewart, actorul din filmul „O viaţă minunată”, dar i-a refuzat cererea în căsătorie. Care a fost motivul camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Olivia de Havilland a avut o carieră de succes pe parcursul a zeci de ani. Oamenii erau interesaţi nu doar de cariera ei, ci şi de viaţa ei personală.

 

Olivia s-a căsătorit cu marinarul Marcus Goodrich în 1946, dar căsătoria s-a încheiat printr-un divorţ în 1953. Cuplul a avut împreună un copil, Benjamin. În 1955, Olivia s-a recăsătorit, de data aceasta cu Pierre Galante. Cuplul s-a separat în 1962, iar divorţul a fost finalizat în 1979. Actriţa a rămas şi din acest mariaj cu un copil, cu Gisèle Galante.

La fel ca Olivia, James ''Jimmy'' Stewart era, de asemenea, o vedetă la Hollywood. Cu mult înainte de a trece prin cele două mariaje ratate, Olivia pusese ochii pe Jimmy. Cei doi s-au îndrăgostit şi au fost la un pas de căsătorie. Actriţa i-a povestit întreaga lor istorie lui James Fishgall, autorul cărţii Pieces of Time: The Life of James Stewart.

Viaţa i-a apropiat în timpul unei călătorii la New York. Olivia se îndrepta spre New York pentru a participa la premiera filmului Gone With The Wind, în timp ce Jimmy mergea către casa sora surorii sale, unde urma să petreacă de Crăciun. Agentul lui Jimmy, Leland Hayward, i-a sugerat actorului să o escorteze pe Olivia la marele ei eveniment, iar el a fost de acord.

Cei doi au devenit inseparabili după aceea. Au adunat multe amintiri fericite. Cu toate acestea, în martie 1941, Jimmy s-a înrolat în armată. Chiar dacă el şi Olivia au încercat să-şi menţină relaţia, povestea nu a funcţionat.

Un an mai târziu, Olivia a început să se întâlnească cu John Huston, ceea ce însemna că relaţia ei cu Jimmy se încheiase oficial.

La un moment dat, în timpul petrecut împreună, Jimmy a cerut-o pe Olivia în căsătorie. Actriţa îl considera însă mult prea imatur, aşa că l-a refuzat. Ani mai târziu, i-a spus lui Fishgall că pur şi simplu nu credea că Jimmy era pregătit pentru rolul de soţ.

„A fost un lucru frivol din partea lui. Jimmy nu era pregătit pentru asta. Cred că mai avea încă multe alte lucruri de făcut”, spunea actriţa.

Prietenul lui Jimmy, Jerry Asher, a confirmat povestea în cartea James Stewart: Behind the Scenes fo a Wonderful Life written by Lawrence Quirk. „Cred că s-au apropiat mai mult de altar decât se ştia pe atunci”.

Jerry crede că, deşi Jimmy şi Olivia erau asemănători din multe puncte de vedere, ei s-au speriat de marele pas.

În 2016, Olivia a dezvăluit într-un interviu pentru People că a ales să nu accepte rolul soţiei lui George Bailey în It's a Wonderful Life pentru că nu se simţea confortabil să lucreze alături de Jimmy.

„Ştiam că ar fi incomod să lucrez cu el din cauza lunilor pe care le petrecusem împreună. Era ca şi cum acel romantism de liceu de dinainte de război luase sfârşit”.

Au avut aceşti doi actori regrete că nu s-au căsătorit? S-ar putea să nu ştim niciodată. Cu toate astea, s-au bucurat de o dragoste adevărată, atât cât a durat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modifică Setările