News

Olivia de Havilland, ultimul star în viaţă din ”Pe aripile vântului”, a împlinit 103 ani FOTO

Olivia de Havilland, ultimul star în viaţă din ”Pe aripile vântului”, a împlinit 103 ani FOTO camera-retro icon Vezi galeria 13 poze

E singurul star din distribuţia celebrei pelicule ”Pe aripile vântului” care e încă în viaţă. E o legendă vie, care îşi trăieşte bătrâneţea cu demnitate, într-un paradis parizian.

Olivia de Havilland a împlinit, luni, onorabila vârstă de 103 ani, iar evenimentul a fost sărbătorit de fanii actriţei din întreaga lume. Reţelele de socializare au abundat în urări de la mulţi ani la adresa celei care a scris istorie la Hollywood. Dar cum a fost, cu adevărat, viaţa pentru Olivia de Havilland?

S-a născut pw 1 iulie 1916, la Tokyo, într-o familie de cetăţeni britanici. Tatăl ei era profesor de limba engleză la Universitatea Imperială din Tokyo, iar mama ei era actriţă de teatru. Aşadar, viaţa actriţei a fost trasată încă din copilărie. A ei, dar şi a surorii ei mai mici, Joan Fontain, care a devenit, de asemenea, actriţă, şi care i-a fost cea mai aprigă rivală din lumea actoriei.

După divorţul părinţilor ei, Olivia s-a mutat în California, alături de mama şi sora ei, iar asta a reprezentat debutul ei în ale actoriei. Au urmat ani de încercări profesionale, până când a fost distribuită în cast-ul peliculei ”Pe aripile vântului”. Interpretarea ei din film, atât de autentică, i-a adus actriţei prima nominalizare la premiile Oscar, în 1940.

Olivia Havilland a activat în actorie până în 1980 şi a strâns în palmares peste 50 de filme de referinţă. Printre acestea se numără „Hold Back the Dawn” (1941), „The Snake Pit” (1948) – pentru care a fost nominalizată la Oscar, la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal”; şi „To Each His Own” (1946) şi „The Heiress” (1949), pentru care a fost premiată cu Oscar, la categoria menţionată.

Vorbind despre viaţa ei, dar şi despre moarte, Olivia declara: „Prefer să trăiesc veşnic, perfect sănătoasă, dar dacă trebuie, la un moment dat, să părăsesc această viaţă, aş vrea să o fac în timp ce stau pe un şezlong, parfumată, îmbrăcată cu o haină din catifea asortată cu cercei cu perle, cu şampanie lângă mine şi tocmai descoperind răspunsul la un joc de cuvinte încrucişate în limba engleză”.

Cât despre viaţa ei profesională, Olivia de Havilland a fost căsătorită de două ori. Prima oară a ajuns la altar în 1946, cu Marcus Goodrich, un journalist, de care a divorţat opt ani mai târziu. Fiul provenit din acest mariaj a fost diagnosticat cu limfom Hodgkin şi a murit la 42 de ani. În 1955, de Havilland s-a căsătorit a doua oară. De data aceasta, cu editorul executive al publicaţiei Paris Match. Şapte ani mai târziu, şi acest mariaj se destrăma, în ciuda faptului că aveau împreună o fetiţă.

În urma divorţului, Olivia şi Pierre Galante au rămas prieteni. Fiica lor a devenit jurnalist, asemenea tatălui ei. Astăzi, ea are 62 de ani.

Modifică Setările