News

Oscar Pistorius a fost condamnat: 6 ani după gratii pentru crimă

Oscar Pistorius a fost condamnat: 6 ani după gratii pentru crimă

Oscar Pistorius, acum câteva luni

Astăzi, s-a dat verdictul în cazul olimpicului sud-african, acuzat că şi-a ucis iubita prin împuşcare. Deşi mulţi se aşteptau la o pedeapsă de cel puţin 15 ani pentru crimă, judecătorul a decis doar 6 ani de închisoare pentru acuzat.

Oscar Pistorius a fost acuzat că şi-a împuşcat iubita de patru ori, prin uşa încuiată a toaletei casei lor, pe 14 februarie 2013. Oscar (29) a motivat ulterior că a confundat-o pe iubita sa, Reeva Steenkamp, cu un hoţ care ar fi intrat prin efracţie şi s-ar fi ascuns.

6 iulie: Oscar îşi ia rămas bun de la fraţii lui
6 iulie: Oscar îşi ia rămas bun de la fraţii lui

Faimosul olimpic a fost acuzat iniţial de ucidere din culpă şi a fost condamnat la 5 ani după gratii, la audierea din 2014, petrecând deja un an după gratii. Însă, după un apel făcut de procurori anul următor, nemulţumiţi de sentinţă, Oscar s-a găsit din nou pus la colţ şi condamnat definitiv la 6 ani pentru crimă – ar fi trebuit să primească minimum 15 ani de închisoare pentru acest cap de acuzare.

Oscar Pistorius, acum câteva luni
Oscar Pistorius, acum câteva luni

După trei ani de lupte legale, în timpul cărora Oscar a negat vehement că ar fi împuşcat-o deliberat pe iubita sa, chipul acestuia pare răvăşit. Semnele stresului, cât şi frica şi oroarea faptelor sale şi-au pus amprenta pe faţa sprinterului paraplegic, care a izbucnit în plâns după ce-a auzit sentinţa. Chiar şi avocaţii apărării au pretins ca Pistorius să nu se întoarcă în închisoare, din cauza stresului posttraumatic şi vulnerabilităţii fizice de care suferă, dar fără succes.

Reeva Steenkamp a fost model de profesie şi absolventă de Drept. Ea şi Oscar au fost împreună un an şi câteva luni şi a murit la 29 de ani.

JOHANNESBURG, SOUTH AFRICA - FEBRUARY 07:  Reeva Steenkamp attends the Virgin Active Sport Industry Awards 2013 held at Emperors Palace on February 07, 2013 in Johannesburg, South Africa.  (Photo by Duif du Toit/Gallo Images/Getty Images)
Reeva avea doar 29 de ani când a murit

FOTO GETTY IMAGES