News

Paola Antonini: drama care i-a schimbat viaţa. Cum a ajuns să facă milioane: „Nu mai suferisem o aşa durere profundă în viaţa mea''

Paola Antonini: drama care i-a schimbat viaţa. Cum a ajuns să facă milioane:  „Nu mai suferisem o aşa durere profundă în viaţa mea'' camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Povestea modelului brazilian cu un picior amputat este surprinzătoare. După un moment de răscruce, ea a reuşit să transforme tragedia într-un exemplu de perseverenţă.

În 2014, Paola, pe atunci un model de doar 20 de ani, se pregătea să plece în vacanţă împreună cu iubitul său de la acea vreme. Pe strada ei, însă, tocmai „trecea“, în vite­ză, tragedia, căci un şofer aflat în stare de ebrietate a pierdut controlul maşinii şi a izbit-o în plin, strivindu-i piciorul stâng. Transportată de urgenţă la spital, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva membrul afectat, iar după patru operaţii nereuşite s-au văzut nevoiţi să i-l amputeze până la genunchi.

Cea care astăzi este senzaţia Instagramului şi unul dintre cei mai cunoscuţi influenceri din America de Sud a trecut prin ani de te­rapie, atât psihică, cât şi fizică şi a trebuit să înveţe să meargă din nou. După o lungă peri­oadă de recuperare şi pregătită să intre în noul normal, o altă veste tragică îi marchează recu­perarea: complicaţiile i-au determinat pe me­dici să îi amputeze, din nou, piciorul, de data aceasta realizând o nouă operaţie deasupra ge­nunchiului. Acela a fost momentul când a decis că o proteză de ultimă generaţie ar putea s-o ajute atât fizic, cât şi psihic: „Nu mai suferisem o aşa durere profundă în viaţa mea. Eram de­vastată, dar am ales, în timp, să văd partea plină a paharului. Între depresie şi nefericirea trăită până la moarte şi recunoştinţa profundă că am scăpat cu viaţă din această întâmplare am ales cea de-a doua variantă“, declara ea pentru o publicaţie locală.

După ani întregi de recuperare şi încerca­rea de a se obişnui cu acest handicap, Paola a decis să nu renunţe la meseria ei şi să devină un model pentru cele care traversează situaţii similare. A început să posteze pe reţele sociale exerciţiile sale zilnice şi povestea recuperării ei în imagini şi filmuleţe. Era greu să nu-ţi atragă atenţia un chip atât de frumos, iar pe măsură ce oamenii îi descopereau fotografiile, înce­peau să-i descopere şi drama transformată în luptă. Ea nu şi-a ascuns suferinţa faţă de ur­măritorii ei şi a decis, încă de la început, să-şi exprime trăirile, suferinţa, bucuria de a se fi salvat şi curajul cu care a lup­tat pentru a deveni un etalon. La scurt timp după accident, Antonini posta pe reţelele sociale care aveau să o transfor­me, în scurt timp, în milionară: „Să nu vă pierdeţi niciodată credinţa-n Dumne­zeu. Ţin să vă mulţumesc pentru rugă­ciuni şi să vă spun că nu consider că ceea ce mi s-a întâmplat este o tragedie, ci mai mult o şansă la viaţă. Vă mulţumesc din suflet că m-aţi ţinut în viaţă, căci, până la urmă, asta e tot ce contează“. Şi oricât de neplăcut ar părea, Paola a vrut să le arate fanilor că e asumată şi că drama ei e reală, îndepărtând, la un moment dat, proteza şi lăsând să se vadă cicatricea produsă de amputare: „Am un picior mic, subţire şi ci­catrizat. Vreau să vă povestesc despre cât de greu ne este să ne acceptăm propriul corp. Şi chiar dacă nu e întotdeauna uşor să-l iubim şi să avem încredere în noi, este necesar“.

Pentru mulţi e greu să-şi imagineze o viaţă normală după o astfel de tragedie, dar ea nu a încetat să creadă în iubire şi să lupte pentru a deveni o voce ascultată şi un exemplu pentru comunitatea ei şi pentru întreaga lume. Poveştile de dragoste nu au ocolit-o, iar frumuseţea ei naturală nu a fost trecută cu vederea de către bărbaţi atrăgă­tori cu care a avut relaţii de durată. Şi chiar dacă la începutul pandemiei, ea se despărţea de canotorul Pepê Gonçalves, cu care a avut o relaţie de doi ani, finalul verii a găsit-o în braţele unei noi cuceriri, medicul Flàvio Coel­ho. „Eu şi Pepê ne-am despărţit chiar la înce­putul perioadei de carantină şi a fost cea mai bună decizie pe care o puteam lua. Acum sunt fericită şi sper că şi el e fericit. Am rămas pri­eteni. Renunţasem la foarte multe lucruri pe care ar fi trebuit să le fac pentru sufletul meu doar pentru a-i face pe plac partenerului“.

În prezent, brazilianca are 2,7 milioane de urmăritori pe In­stagram şi este un model cunos­cut care susţine viaţa sănătoasă, promovând exerciţii de fitness, branduri vestimentare şi produ­se cosmetice care i-au adus ve­nituri lunare de peste 40.000 $, averea ei fiind în prezent estima­tă la peste 1,5 milioane $. Şi dacă o să-i urmăriţi contul de succes, veţi observa că ea a încercat să transforme acest defect într-un atu. Poartă proteze glam, cu scli­pici sau în culori fluorescente, în funcţie de evenimentele la care ia parte, are proteze speciale pentru zilele în care se antrenea­ză, alergând, poartă tocuri, înoa­tă, dansează şi zâmbeşte mult. Şi zâmbetul ei e zâmbetul omului care a înţeles care este preţul fe­ricirii şi, mai ales, faptul că viaţa este de nepreţuit.

 

Modifică Setările