Royals

Pare scundă, dar este mai înaltă decât multe dintre femei. Ce înălţime are Regina Elisabeta?

Pare scundă, dar este mai înaltă decât multe dintre femei. Ce înălţime are Regina Elisabeta? camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Este cunoscută drept cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, iar acesta nu este singurul record pe care Regina Elisabeta îl deţine la cei 92 de ani. Elisabeta a Marii Britanii este cea mai în vârstă suverană, are cel mai îndelungat mariaj regal, chipul ei apare pe cele mai multe monede şi e monarhul care a călătorit în cele mai multe ţări.

Un alt amănunt interesant despre suverana Marii Britanii este înălţimea sa. Deşi mulţi ar spune că Regina Elisabeta este scundă, mai ales judecând după fotografiile de familie, aflaţi că înălţimea ei nu e deloc de ignorat.

Ea e mai înaltă decât majoritatea femeilor din lume, dat fiind că media este de 161 de centimetri. Regina Elisabeta are, însă, la cei 92 de ani, 162 de centimetri, ceea ce o plasează undeva la mijloc. E drept, sunt regine mult mai înalte, de exemplu Regina Letizia a Spaniei (foto jos), care are 170 de cm, ori Regina Rania a Iordaniei, care măsoară 167 cm.

De aceea, când apare alături de ceilalţi membri ai familiei, Regina poartă culori stridente. Aceştia fiind mai înalţi decât ea, suverana se asigură în acest mod că poate fi văzută de la distanţe considerabile, chiar şi din mulţime.

Modifică Setările