News

Patru secrete de frumuseţe ale lui Marilyn Monroe, valabile şi astăzi. Deloc costisitoare, pe deasupra!

Patru secrete de frumuseţe ale lui Marilyn Monroe, valabile şi astăzi. Deloc costisitoare, pe deasupra! camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

La 60 de ani de la moartea sa, Marilyn Monroe continuă să fie etalon de frumuseţe pentru întreg mapamondul. Cea mai faimoasă blondă din toate timpurile avea un ritual particular de îngrijire, extrem de actual şi azi, pe care foarte multe femei îl urmează.

Şamponul uscat

Marilyn Monroe folosea încă din anii 50 trucul care astăzi ajută femeile ocupate din lumea întreagă. Starleta apela la pudră de talc (azi folosim şampon uscat) pe care o aplica la rădăcini, ori de câte ori voia să amâne spălarea părului, dând totuşi impresia de prospeţime şi volum. Şi se întâmpla des, de vreme ce în rest numeroşi hairstylişti se ocupau să-i menţină impecabilă nuanţa de păr. Despre celebra sa nuanţă de blond platinat strălucitor, ce capta toată lumina, Marilyn spunea că e culoarea ”unei feţe de pernă albe”.

Pielea ferită de soare e mai sănătoasă

Deşi în anii 50 expunerea la soare nu era considerată încă un pericol atât de mare pentru sănătate, Marilyn recomanda evitarea bronzului.  ”Văd că este la modă în California, dar mie pielea arsă de soare nu mi se pare atractivă şi în niciun caz sănătoasă. Evit cu orice preţ să mă bronzez, mie îmi place să mă simt blondă din cap până-n picioare”, spunea diva care, în schimba, având o piele uscată, folosea multe creme hidratante.

Marilyn Monroe

Chip strălucitor

Marilyn Monroe avea o strălucire fantastică, pe care o ridica la puterea 1000 prin câteva tuşe subtile. Makeup-artistul ei folosea drept iluminator pentru chipul acesteia Vaselină sau ulei de cocos, trucuri valabile şi astăzi dacă bugetul nu-ţi permite un highlighter. 

Gene false doar în partea exterioară a ploapei mobile

Dacă te uiţi cu atenţie la fotografiile divei, vei observa că în majoritatea arborează o privire visătoare, chiar uşor ”adormită”, pentru un plus de senzualitate. Metoda patentată de Marilyn Monroe se numeşte ”bedroom eyes”, iar secretul constă în aplicarea genelor false doar în partea exterioară a pleoapei mobile.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările