News

Patru trăsături care definesc o femeie elegantă

Patru trăsături care definesc o femeie elegantă

Conceptul de eleganţă este, deseori, asociat cu garderoba sau ţinuta unei femei, însă el înseamnă mult mai mult.

Dincolo de alegerea pieselor vestimentare, o femeie elegantă deţine şi anumite trăsături care o fac să fie admirată de cei din jur, nu numai pentru felul în care arată, ci şi pentru cine este cu adevărat. Dacă şi tu îţi doreşti să îţi rafinezi stilul şi să îţi dezvolţi personalitatea, iată care sunt cele patru trăsături ce definesc o femeie elegantă.

1.Manierele impecabile

Indiferent cât de elegante sau luxoase sunt hainele pe care le porţi, majoritatea oamenilor cu care interacţionezi vor fi mai impresionaţi de manierele care îţi definesc atitudinea. Politeţea, punctualitatea şi zâmbetul îţi vor atrage mai multă simpatie decât o piesă din cea mai recentă colecţie a unui designer celebru. Dacă nu ştii cum să te porţi în anumite momente, nu uita că ai la îndemână cărţi şi chiar videoclipuri online gratuite, care îţi explică eticheta în diferite situaţii. O femeie elegantă ştie că întotdeauna poate învăţa lucruri noi şi că este mereu loc pentru evoluţie. Aşadar, observă-ţi cu atenţie comportamentul şi caută întotdeauna modalităţi de a-l îmbunătăţi, dacă eşti nemulţumită.

2.Farmecul discret  

Eleganţa nu este niciodată ostentativă sau ţipătoare. Discreţia este o calitate care, deşi poate fi subapreciată în societatea de astăzi, conferă distincţie şi rafinament. Ce înseamnă discreţie? Înseamnă să fii o bună ascultătoare, dar să nu duci vorba mai departe, înseamnă să nu îţi doreşti cu tot dinadinsul să ieşi în evidenţă, să nu dai mai multe detalii decât este necesar despre viaţa ta privată (inclusiv pe reţelele de socializare) şi să nu fii intruzivă, când vine vorba de viaţa altora. În termeni de garderobă, discreţia poate însemna alegerea unor piese rafinate, ce se remarcă prin calitate, un machiaj care îţi evidenţiază cele mai frumoase trăsături, dar care rămâne în zona de bun-simţ al firescului, precum şi alegerea unor parfumuri dama potrivite personalităţii tale, dar şi ocaziei.

3.Empatia şi buna comunicare

Empatia este capacitatea de a înţelege alţi oameni şi perspectiva lor asupra unor situaţii. Cu alte cuvinte, este abilitatea de a privi lumea şi prin ochii altora. Eleganţa nu înseamnă individualism feroce; dimpotrivă, este o modalitate de a interacţiona cu societatea şi cu alţi oameni. Aşadar, pentru orice femeie care îşi doreşte să cultive o atitudine elegantă, empatia este esenţială, pentru că, prin intermediul său se pot construi relaţii de prietenie stabile, dar şi o etică profesională care valorizează echipa. Mai mult decât atât, empatia te ajută să ai o mai bună comunicare cu ceilalţi şi, astfel, să îţi explici punctele de vedere într-o manieră adecvată şi elegantă.

4.Respectul pentru propria persoană şi ceilalţi

Un vechi proverb spune că, respectându-i pe ceilalţi, te respecţi pe tine, ceea ce este cât se poate de adevărat. O femeie elegantă ştie să acorde fiecărei persoane cu care interacţionează respectul cuvenit, indiferent de circumstanţe. Eleganţa înseamnă să-i respecţi şi pe cei care au puncte de vedere diferite de ale tale, să le respecţi timpul, fiind mereu punctuală, să le respecţi dreptul de a alege ce este mai bine pentru ei, chiar şi atunci când acest fapt contravine intereselor tale, şi să le respecţi sentimentele şi intimitatea. De asemenea, respectul pentru propria ta persoană este foarte important şi asta înseamnă să ai grijă de tine din punct de vedere fizic şi emoţional, să stabileşti limite ale interacţiunii cu ceilalţi, atunci când este cazul, şi să investeşti în propria ta dezvoltare.

Aşadar, eleganţa este mai mult decât un set de haine alese cu grijă sau nişte accesorii frumoase. Atitudinea, felul în care comunici şi interacţionezi cu ceilalţi sunt cele mai importante aspecte care definesc o femeie cu adevărat elegantă şi care îi inspiră şi pe cei din jur.

Sursă foto: Pexels.com

Comentarii

Modifică Setările