News

Patrupedul care a făcut furori la Cannes

Patrupedul care a făcut furori la Cannes

Cine spune că doar bipezii sunt vedete pe Croazetă? Pudelul Baby Boy din filmul "Behind the Candelabra" al lui Steven Soderbergh a câştigat premiul Palm Dog.


Nu a defilat într-o ţinută specială pentru covorul roşu şi nici nu a putut fi prezent pentru a-şi ridica trofeul, dar tot a reuşit să facă furori la Cannes.

Pudelul a avut un rol aparte în filmul "Behind the Candelabra" al lui Steven Soderbergh. Practic, relaţia dintre cele două personaje principale, Liberace, interpretat de Michael Douglas, şi Scott Thorson, jucat de Matt Damon, devine mai puternică atunci când cei doi trebuie să aibă grijă de pudelul cu deficienţe de vedere. De altfel, celebrul pianist avea, în vila sa, mai mulţi câini de care avea grijă.

Aşa se face că Baby Boy a câştigat trofeul Palm Dog, acordat celui mai talentat exponent al rasei canine într-un film de pe Croazetă.

Premiul, care este acordat în urma deliberărilor mai multor critici de film, nu face parte din palmaresul oficial al Festivalului de la Cannes, ci este rezultatul unei iniţiative independente, asemenea premiului Queer Palm.

Potrivit publicaţiei "Variety", premiul Palm Dog a fost acordat vineri seară, la Cannes.

Talentatul Baby Boy nu a putut fi prezent la ceremonia de vineri pentru a primi zgarda-trofeu.

Pe locul al doilea în preferinţele celor care au jurizat s-au clasat căţeii din "The Bling Ring", de Sofia Coppola. Aceştia s-au remarcat când au pozat în stil "Reservoir Dogs".

Printre câştigătorii ediţiilor anterioare ale distincţiei Palm Dog s-a numărat şi celebrul Uggie din filmul "Artistul", de Michel Hazanavicius.

Criticul publicaţiei „The Guardian“, Peter Bradshaw, care a făcut parte din juriul ce a acordat premiul Palm Dog, a spus că, de data aceasta, la Cannes "a fost un an de suferinţă canină", deoarece câinii s-au confruntat cu finaluri nefericite, în filme precum "Fruitvale Station" şi "Heli".

Cu toate acestea, unul dintre animalele cele mai lăudate pentru talentul actoricesc a fost motanul Ulysses din filmul fraţilor Joel şi Ethan Coen "Inside Llewyn Davis", dar apartenenţa sa la rasa felină a făcut să fie declarat neeligibil pentru Palm Dog.

Festivalul de la Cannes, care a debutat pe 15 mai, se încheie astăzi, cu gala de decernare a premiilor.