News

Paul McCartney dă de pământ cu Rolling Stones: ”O trupă care cântă cover-uri”

Paul McCartney dă de pământ cu Rolling Stones: ”O trupă care cântă cover-uri” camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Paul McCartney revine cu acuzaţii usturătoare pentru colegii de breaslă din trupa Rolling Stones.

Într-un nou interviu acordat The New Yorker, Paul McCartney spune că cei de la Rolling Stones sunt doar o trupă de cover-uri blues, pe lângă The Beatles.

Artistul ajuns la 79 de ani consideră că istoria în muzică a fost scrisă de trupa din care el a făcut parte. Comentariile vin la un an şi jumătate după ce acelaşi Paul McCartney i-a spus lui Howard Stern că The Beatles a fost în mod cert o formaţie net superioară Rolling Stones.

În interviul din 14 aprilie 2020, McCartney spunea că rivalii erau ancoraţi în blues, comparativ cu The Beatles, care au abordat mai multe genuri. ”Sunt multe diferenţe între cele două trupe şi vreau să înţelegi, cei de la Beatles au fost mai buni”, spunea atunci.

La puţin timp după acel interviu, Mick Jagger a atins şi el subiectul, spunând mult mai elegant că McCartney e un drăguţ şi că în mod cert între cele două trupe iconice nu există o competiţie.

În discuţia recentă pe care a avut-o cu The New Yorker, Paul McCartney a explicat că deşi Mick se lăuda cu rezistenţa lor în turnee, The Rolling Stones obosiseră deja înainte de 1966. Fostul Beatles susţine că muzica e altceva, nu doar participarea la concerte şi tineri care să ţipe la tine. În mod clar, părerea lui este fermă în ceea ce priveşte rivalitatea celor două trupe care au scris istorie, în egală măsură.

Asta în condiţiile în care The Stones se află şi la ora actuală în turneu, iar The Beatles s-a destrămat în 1970, şi orice speranţă a unei reuniuni a fost zdrobită când Lennon a fost asasinat de către Mark David Chapman în 1980.

Totuşi, o reuniune virtuală a avut loc în 1995, odată cu lansarea a două înregistrări ale lui Lennon, la care şi-au adus contribuţia şi ceilalţi 3 membri Beatles. Au rezultat piesele "Free as a Bird" şi Real Love". Au mai fost lansate, de asemenea, 3 albume ce conţineau material nelansat anterior, precum şi un documentar, proiect cunoscut sub numele The Beatles Anthology.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările