Lifestyle

Pe modelul miliardarului Bernard Arnault, Gigi Becali a comandat unei fabrici producţia de măşti şi halate medicale

Pe modelul miliardarului Bernard Arnault, Gigi Becali a comandat unei fabrici producţia de măşti şi halate medicale

Omul de afaceri român a preluat modelul patronului LVMH şi a convins o mare firmă din România să renunţe la producţia de cămăşi în favoarea fabricării de materiale sanitare.

Gigi Becali e primul om de afaceri român care sare în ajutorul comunităţii şi anunţă măsuri consistente în faţa extinderii epidemiei cu noul coronavirus. Sensibilizat de amploarea pe care a luat-o infectarea cu COVID-19 la noi în ţară, Gigi Becali a decis să-şi ofere ajutorul şi să-şi pună relaţiile în slujba populaţiei afectate de pandemie. 

Conform celor declarate în direct la Antena 3, în urma unor consultări cu medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, afaceristul român a dizlocat fonduri personale pentru ajutorarea personalului medical din sistemul sanitar de stat.

Astfel, după ce a comandat în Turcia un întreg transport de combinezoane de unică folosinţă destinate medicilor din spitale, pe modelul miliardarului francez Bernard Arnault, care a cerut fabricilor sale de parfumuri să producă igienizanţi, Gigi Becali a luat legătura cu conducerea renumitei fabrici Braiconf de la Brăila pentru sistarea producţiei de cămăşi în favoarea celei de măşti sanitare şi halate de unică folosinţă. Acestea ar urma să fie donate spitalelor din România.

Această decizie vine după ce latifundiarul din Pipera a ajutat deja Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” cu un prim transport de produse necesare.

”Cei de la «Matei Balş» mi-au trimis o listă lungă fiindcă nu aveau nimic în spital! Am primit de la ei o cerere, prin care mi s-a solicitat ajutorul. Au spus că au nevoie de scaune, mese, mobilier, camere video, produse de curăţenie, mop-uri, televizoare, mai multe lucruri, pentru criza asta cu coranovirusul. Normal că i-am ajutat. S-au dus băieţii şi au cumpărat tot ce mi-au cerut în primă fază. Iar astăzi (n.r. luni) am primit o altă listă de la ei, iar băieţii au plecat deja să achiziţioneze tot ce au nevoie. Cum să nu-i ajut?! Doamne-fereşte!”, a declarat Gigi Becali pentru cancan.ro.