A murit regizorul seriei „Brigada Diverse“. Mircea Drăgan avea 85 de ani

Vești triste din lumea cinematografiei. O altă mare personalitate a lumii filmului s-a stins din viață, la 85 de ani. Mircea Drăgan, regizorul și scenaristul celebrei serii „Brigada Diverse“ a murit luni seara, 30 octombrie, lăsând în urma sa tristețe.

Mircea Drăgan

Artistul a devenit celebru în anii ’70 cu seria „Brigada Diverse“ în care au jucat o mulțime de actori români foarte talentați, toți plecați de mult dintre noi. A fost onorat să pună în scenă un serial care a fost încununat de succes, serial care încă rulează pe marile ecrane și ne face să râdem de fiecare dată când îl revedem. Dem Rădulescu, Jean Constantin, Toma Caragiu, Puiu Călinescu și Sebastian Papaiani sunt acum alături de omul care i-a distribuit în rolurile pentru care aveau să rămână în istoria cinematograiei românești.

Anunțul decesului a fost făcut chiar de directorul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Anca Mitran. Regretatul regizor Mircea Drăgan s-a născut pe 3 octombrie 1932 la Gura Ocniței, județul Dâmbovița și a debutat în cinematografie în 1957, cu filmul „Dincolo de brazi”, apoi a regizat „Setea”, după romanul lui Titus Popovici, și „Lupeni 29”.

Foto: AdevărulINAPOI LA PRIMA PAGINA