Acasă la Anca Serea și Adi Sînă: „Lumea este interesată de cum suntem noi, ca familie“

Citeste tot despre:

, , ,

Revista OK! a fost invitată acasă la Anca și ai ei, în peisajul liniștit din complexul în care locuiesc, departe de zgomotul și poluarea citadină.

O zi în compania familiei Sînă-Serea este una care se lăsa cu o agitație plăcută. Mai ales când acești doi părinți tineri și veșnic în mișcare și ai lor cinci copii sunt, practic, de-ai casei, căci revista noastră a crescut, cum ar veni, cu ei. Sau ei odată cu noi.

I-am vizitat chiar în prima zi a lunii august și am regăsit, așa cum spuneam, acel „du-te vino“ simpatic cu care ne-a obișnuit această frumoasă familie. Nu i-am găsit, din păcate, în formulă completă, dar e de-nțeles. La cei 15 ani ai săi, David, băiatul cel mare al Ancăi, începe să-și facă planurile lui de vacanță, cu preteni adolescenți ca el, iar noi am nimerit tocmai o astfel de perioadă, în care liceanul era plecat în Israel. Altfel, restul clanului a răspuns prezent atunci când echipa OK! le-a trecut pragul casei. Am glumit cu Ava, Noah și Sarah, am admirat-o pe Anca cea plină de energie, l-am trezit din somn pe mezinul Moise și am fost filmați, la rândul nostru, de Adrian pentru vlogul 5 Copii de pe YouTube, acolo unde puteți vedea filmulețe cu familia Sînă în acțiune, așa cum este ea și fără pic de regie.

Vă vizităm pentru prima dată acasă, aici, în Swan Lake Village. Vorbește-ne puțin despre ce v-a adus aici și cum este să trăiești în această mică comunitate de lângă București.

Noi avem două case în acest complex: una în care locuiește mama mea și aceasta, în care v-am primit pe voi și-n care stăm eu, Adi și copiii. Noi ne-am mutat aici de când s-a născut Noah, de cinci ani, dar în complex stăm de zece ani, de când s-a născut Sarah.

Nu este un pic cam greu accesul spre oraș, spre centru, spre locurile din București în care se întâmplă tot?

Noi ne-am obișnuit cu distanța și toate locurile unde avem treabă sunt relativ aproape. Vorbesc de școli și licee, situate la o distanță de doar 12-15 minute, în funcție de trafic. Am avut de ales, căci mai avem un apartament foarte mare, la Unirii, în zona fântânilor, și acolo am stat când David și Sarah erau foarte mici. Sarah de-abia se născuse. Ne-am dat seama ce înseamnă să stai în agitația orașului și ce înseamnă să stai undeva unde, totuși, ai avea niște condiții. Parc, siguranța copiilor, care este primordială, piscină, loc de joacă ș.a.m.d. Pe timpul verii, aici, în cartier, copiii merg de la un vecin la altul. Și chiar și noi, adulții, ne mai întâlnim unul la celălalt acasă, facem un grătar etc. Iar complexul rezidențial este un loc foarte sigur pentru copii și se pot juca, aici, liniștiți. E ca o mică comunitate.

De amenajarea casei, cu tot ce înseamnă ea, cine s-a ocupat?

Eu și Adi. Știam foarte bine ce vrem și pe ce culori mergem în materie de decor și gusturile noastre coincid, în general. Cred că, în două zile, ne-am și decis cum amenajăm casa. Dar eu am și niște mici obsesii ale mele: vopsesc casa de două ori pe an, mai schimb câteo draperie, ceva, în camerele copiilor.

Cu Andreea Bănică, o vecină faimoasă din cartier, vă intersectați?

Da, destul de des. Chiar petrecem sărbătorile împreună. Ultima dată s-a întâmplat de Paște. Eu participam atunci la emisiunea „Uite cine dansează“ și am mers la ei cu coregraful meu, cu Adi, cu Jorge. Au organizat așa, o mini petrecere. Iar fetițele noastre sunt prietene.

Pe David nu l-am găsit, din păcate, acasă. Bănuiesc că are planurile lui de vacanță, ca orice adolescent.

Da, David este mare, are 15 ani și are programul lui. E plecat în Tel Aviv cu un prieten de-al lui și cu tatăl acestuia.

E prima lui ieșire pe cont propriu?

Nu, a mai fost plecat în tabare în străinătate. Dar eu am foarte mare încredere în el, pentru că este un băiat matur. Este foarte cuminte și nu am avut nicio problemă legată de perioada asta a adolescenței. Ne înțelegem foarte bine.

Dar vacanța ta și a lui Adrian, în doi, când va fi?

Am tot avut astfel de vacanțe. E drept că am mers și cu copiii. Recent, am fost la mare, unde am închiriat o casă superbă, într-un complex în Mamaia Nord, acolo unde mergem de trei ani încoace. Vom pleca curând, eu și Adi, în Turcia, acolo unde are două concerte, și vom mai pleca, mai târziu, în Toscana, zece zile, cu copiii. Am încercat ca toată vara să stăm mai mult plecați, pentru că am avut un an nebun. Am muncit foarte mult și acum vreau să mă relaxez, măcar pe perioada verii. Am avut și evaluarea națională cu David, l-am însoțit și la multe interviuri pe la colegii și licee, a trebuit să luăm decizii importante.

Și ce colegiu ați ales până la urmă?

Liceul Internațional de Informatică, ICHB. Clasa de matematică-informatică. El vrea, în cele din urmă, să se facă medic, studiează foarte mult pe partea asta, îi place să rezolve cazuri. Are toate enciclopediile medicale posibile și a găsit o aplicație pe un site, în care i se dau toate simptomele bolii unui pacient, iar el îi pune un diagnostic. Se uita de mic la serialul „Dr. House“, de acolo a pornit pasiunea. Vrea să se facă medic și în memoria tatălui lui: ori chirurg, ori generalist.

Tatăl lui era medic?

Nu, nu era medic, dar voi știți povestea. A avut o afecțiune gravă (nr. leucemie), iar David a zis că vrea să încerce să ajute oamenii care trec prin asta.

Revenind la vacanțe, nu este destul de greu să împaci cinci copii cu cinci nevoie diferite? David și Sarah, fiind mai mari, probabil că își doresc altceva decât frații lor mai mici, Noah, Ava și Moise.

Eu sunt foarte organizată, asta impune viața cu cinci copii, iar bagajele de vacanță le fac cu minimum o săptămână înainte de plecare. Le și închid și le așez în mașină. Pare greu, dar nu este atât de greu, ne împărțim atribuțiile. Mi-este mai greu când vor toți, în același timp, altceva. Noroc  că cei mici vor să facă cam același lucru, în vacanțe.

Ne-am întâlnit din nou, culmea, tot în preajma zilei de naștere a lui Sarah. Anul trecut, avea planificată o petrecere foarte spectaculoasă, cu închiriat de limuzină și altele de genul. Anul acesta cum va fi?

Pe 6 august, Sarh împlinește 10 ani și și-ar fi dorit foarte mult să plecăm la Londra, doar noi două. Dar când am stat să cântăresc cum o să ne organizăm, m-a sperit foarte tare drumul. Așa că am renunțat și așteptăm să plecăm și cu Adi undeva în septembrie, probabil. Dar îi facem ziua acasă, un pool party la un SPA unde fac copiii înot, la Aviației. Va fi o petrecere cu tematică, cu unicorni. Și vom închiria iar o limuzină, care să ia fetele de acasă.

Observ că cei mari, David și Sarah, se cam desprind, au planuri individuale, ceva de genul.

Sunt foarte hotărăți și știu foarte bine ce-și doresc, în general. Iar eu le respect dorințele.

Oricum, familia voastră numeroasă are mulți fani. Am văzut că vlogul vostru este foarte urmărit, de-aia zic.

Am și site-ul voios, dedicat părinților, și, mai nou, vlogul 5 copii, cu un feedback foarte bun din partea privitorilor. E un gen de reality show. Eu și Adi filmăm, apoi Adi montează episoadele și le urcă pe Youtube. Se pare că lumea este interesată de cum suntem noi, ca familie. Nu este nimic complicat pentru noi căci, practic, filmăm ce facem în fiecare zi. Lăsăm camera așa, să meargă. Nu e nimic regizat. Recent, am făcut o pană urâtă cu mașina mea, la întoarcerea de la Câmpulung. Și din asta a ieșit un episod. Primele două episoade au fost filmate când eram însărcinată cu Moise, de către o echipă profi pentru o televiziune, nu dăm nume. Inițial, am vrut să facem un reality show TV, iar apoi ne-am poticnit, pentru că ne-am dat seama că este foarte greu să stai în permanență cu doi, trei străini după tine, să te filmeze. Ne-am răzgândit, iar după un an am început să facem noi asta. Vlogul a ajuns un trending pe YouTube. În nicio lună, avem circa 13.000 de subscriberi și între 30 și 100.000 de vizualizări pe filmare. Reacțiile oamenilor sunt foarte bune. Cei care își doresc copii ne spun că, după ce ne văd pe noi, au mai mult curaj să-și întemeieze o familie. Nu arătăm doar nuanțele de roz, ci viața noastră, reală, așa cum este.

Dar dacă nu ați avea ca ajutoare pe mama ta și pe bone, v-ați mai descurca atât de bine cu cinci copii?

Nu, este clar că n-ar fi la fel de ușor. Suntem norocoși că avem ajutoare și astfel se explică faptul că totul funcționează atât de bine. Dar și eforturile noastre să avem aceste ajutoare sunt la fel de mari.

Financiar, se traduce cumva succesul acestui vlog?

Deocamdată, nu există niciun beneficiu financiar, dar contractele noastre de imagine din ultimul an și jumătate ne permit să ne descurcăm. Spre exemplu, Adi are în următoarele două săptămâni vreo 15 concerte și nu numai în România. Muncim, dar rezultatele se văd. Și cred că merităm tot ceea ce ni se întâmplă bun. Din afară pare ușor, dar noi știm ce eforturi facem. Nopțile nedormite, faptul că Adi nu este cu familia atâta timp, că mănâncă dezorganizat. Să stai atâta timp prin aeroporturi și avioane… E greu, dar e și frumos.

foto: sorin stana; stilist: madena; vestimentație: michael kors/sport couture, cacharel, next, marks&spencer, G-star, hugo boss/collective; make-up: alexandra cătineanu-Abacademy.ro; hair style: cătălin trifu-gett’s artistic teamINAPOI LA PRIMA PAGINA