Actrița (86) care a purtat rochia în care a câștigat Oscarul în 1962

Este una dintre cele mai longevive actrițe de la Hollywood și duminică seara, la Teatrul Dolby din Los Angeles, a fost în centrul atenției. La cei 86 de ani a reușit să întoarcă privirile pe covorul roșu de la Premiile Academiei Americane de Film cu un look vintage și cu o rochie de Oscar.

A purtat o rochie veche de peste jumătate de secol.

Rita Moreno a fost una dintre cele mai apreciate actrițe de la eveniment după ce a venit îmbrăcată într-o rochie cu istorie. Nu a purtat o creație din cele mai recente colecții ale designerilor renumiți ci una cu care a rămas în amintirea tuturor la Oscaruri. A ales să facă un gest inedit și a pășit pe covorul roșu în aceeași rochie în care apărea la ediția din 1962, seara în care a cucerit o statuetă aurie pentru Cea mai bună actriță în rol secundar în „West Side Story”.

În aceeași rochie a câștigat Oscarul în 1962.

Pe atunci avea doar 31 de ani și arăta ca un top model, dar nici aseară, la cea de-a 90-a ediție a evenimentului, nu a fost mai prejos, deși au trecut 56 de ani de la apariția sa memorabilă.

Rita Moreno a defilat și pe scena de la Teatrul Dolby unde a urcat pentru a prezenta un premiu Oscar. Rochia de seară cu un top negru și fustă voluminoasă, cu imprimeu auriu, a fost genială, iar accesorizarea extravagată cu cercei masivi, colier statement și brățară aurie, alături de o pereche de mănuși lungi și o bandană oe cap, au completat perfect apariția de divă, fiind foarte aprecită de criticii de modă.

Foto: Getty Images, TwitterINAPOI LA PRIMA PAGINA