Amintiri din copilărie cu Octavia Geamănu și sora sa, Luciana

Una este vedetă Antena 1, cealaltă, sora ei mai puțin celebră și corporatistă. Nu suntem deloc lipsiți de respect, doar repetăm gluma simpatică dintre acestea, perfect conștiente de cine dintre surorile Geamănu este recunoscută pe stradă. Altfel, ne-am rezumat să asistăm neputincioși la un schimb de replici mai mult simpatic, dar și tăios, pe alocuri, între aceste oltence vulcanice. Să curgă, așadar, amintirile!

Octavia are 34 de ani, iar sora ei, Luciana, 32.

Octavia despre Luciana, vă rog!

Octavia

Luciana este mai mică cu doi ani și jumătate decât mine. Este total diferită de mine, a terminat matematică pură cu bursă și lucrează într-o multinațională. Și este pentru prima dată la o ședință de machiaj, iar acesta este primul nostru pictorial împreună. Nu s-a machiat profesional nici în ziua nunții ei (a fost căsătorită timp de cinci ani). Atunci eu am machiat-o superb, s-a uitat în oglindă și a zis: „Nu sunt eu, șterge-mă!“.

Ce-i cu această atitudine anti machiaj, Luciana?

Luciana

Pur și simplu nu mă simt eu foarte bine machiată. Nu că nu mi-ar sta bine, dar nu-mi dă starea cea mai bună. În afară de cremă de zi, de noapte, cremă BB cu factor de protecție, pe care o port ziua, rimel și creion, nu prea aplic nimic. Dar și toate acestea doar din când în când, numai rimelul e nelipsit.

Luciana, vrei să ne spui despre sora ta lucruri pe care noi n-am avea de unde să le știm?

Este cea mai bună mămică, dar bine, are și cel mai cuminte bebeluș și asta o ajută. Este cea mai bună soră, nu mi-aș dori să am o altă soră. Este acolo când am nevoie, iar critica venită din partea ei e constructivă. Ne bucurăm că ne avem una pe alta.

Locuiți una aproape de cealaltă?

Octavia

Da, în același sector. Până să mă căsătoresc, locuiam la doi, trei kilometri distanță. Între timp, a mai crescut numărul kilometrilor, sunt vreo opt. Relația asta cu Luciana, așa cum e, m-a făcut să îmi dau seama că n-aș putea să-l las pe Andrei singur, fără o soră sau un frate. Noi am crescut împreună și mi-ar fi fost foarte greu să n-o am lângă mine. Și sunt și mai fericită că este lângă mine, aici, în București.

În prezent, sunteți fiecare cea mai bună prietenă a celeilalte. Cum stăteau lucrurile în trecut?

Octavia

Atunci eram cele mai bune ne… prietene. Ne băteam, ne tachinam. Cumva, dacă aș privi la cum eram noi, aș zice că doi frați sunt prea mulți într-o casă. Noi am început să fim foarte apropiate în momentul în care am plecat fiecare la facultate: ea la Timișoara, eu în București. Și, culmea, distanța ne-a apropiat. Când stăteam în aceeași casă, la Târgu Jiu, eram una coșmarul celeilalte. Desigur, exagerez puțin. Mă insipira teribil să folosesc un limbaj nepotrivit.

Surori și cele mai bune prietene

Să-nțeleg că tu erai cea violentă, iar Luciana a avut de tras de pe urma ta?

Octavia

Nu, nici chiar așa. Eu făceam doar foarte multe prostii, pe care nu le recunoșteam. Eram, totuși, destul de inspirată, să dau vina pe Luciana.

Așa cum a lăsat Dumnezeu.

Octavia

Eu sunt curioasă dacă sunt frați la vârste mici despre care părinții să spună că se iubesc și se înțeleg.  Oamenii se apropie în momentul în care mai cresc și le vine mintea la cap. Iar noi, la un moment dat, am primit o lecție de la părinții noștri, ca să nu ne mai pârâm una pe cealaltă: ne pedepseau pe amândouă.

Ok, dar bănuiesc că după ce-ați mai crescut s-a schimbat treaba: ați început să vă acoperiți una pe alta, când venea vorba despre un băiat sau mersul la un chef.

Octavia

Să știi că noi am fost niște adolescente mai atipice, aveam alte preocupări, ne plăcea sportul, Luciana era preocupată de școală. A cam lipsit partea asta cu întâlnirile. Au venit mult mai târziu. Oricum, când era să ieșim, aveam o oră de întors acasă: 22. Când nici nu începea distracția! Dar dacă întârziam, știam că găsim ușa încuiată.

În tabere mergeați?

Luciana

Nu simțeam nevoia. Nu simțeam nevoia să mergem în club, să fumăm, să bem, poate tocmai pentru că nu ne-au interzis niciodată lucrurile astea. Ne ziceau: „Dacă vreți să fumați, noi vă zicem că este rău. Dar, decât să aud că ați fumat pe la colțurile blocului, mai bine fumați de față cu noi!“. Ne prezentau toate situațiile în așa fel, încât te enervai, că știai că au dreptate.

Au avut o copilărie ca-n povești, la Târgu Jiu

Luciana, versiunea ta despre distracții și cine dintre voi era mai ahtiată după ele care este?

Luciana

Octavia era cu distracțiile. Eu eram un pic mai cuminte, până am plecat la facultate. Dar nu am depășit niciodată vreo limită, am fost genul de copii pe care și-i doresc orice părinți. (râde)Așa zicem noi. Cu mici excepții. Ca firi, și acum, și atunci, eram total opuse. Una era mai la locul ei, una era un pic mai nebună, făcea mai multe prostii.

Octavia

Tu care erai, scuză-mă?

Luciana

De fapt, până în clasa a IX-a, Octavia a fost foarte cuminte, genul de elev care pleca ultimul din clasă. Trebuia să se dărâme școala, ca ea să chiulească. Dar dintr-a IX-a s-a schimbat un pic. Ea a fost un pic mai zvăpăiată. Și eu am fost cea cuminte.

Octavia

De-aia s-a și căsătorit prima.

Luciana

Aveam 24 de ani pe-atunci. Mi-aduc aminte o fază foarte tare: dimineața, trebuia să mergem la cununia civilă și rămăsesem doar cu Octavia în casă. Mi-a încuiat ușa și mi-a zis: „Acum e momentul tău! Poți să te răzgândești! Gândește-te, ești prea tânără, ai toată viața înainte!“. Dar, până la urmă, căsătoria s-a produs. A durat aproape cinci ani.

Luciana admiră căsnicia Octaviei cu Marian Ionescu

Luciana, uite o căsnicie fericită! Cea dintre sora ta și Marian Ionescu.

Da. Tocmai am avut o discuție recentă cu tatăl meu și i-am spus: „Așteaptă-te ca, în momentul în care o să mă recăsătoresc, viitorul meu soț să fie cu cel puțin opt ani mai mare decât mine!“. Iar tata îmi răspunde: „Da, tati, chiar îți recomand!“. Asta pentru că văd la ei că e o relație perfectă și diferența de vârstă este benefică, în cazul lor.

Octavia, tu cum ai vedea bărbatul perfect pentru sora ta mai mică?

Trebuie să fie un bărbat care știe al naibii de bine ce vrea de la viață, realizat profesional, desigur, care să se oprească din căutări la Luciana. Și cu câțiva ani mai mare decât ea. Mereu îi spuneam când ieșea la întâlniri că mulți bărbați nu se prea simt în largul lor când au în față o femeie deșteaptă. Ea e deșteaptă și foarte descurcăreață. Îți schimbă uleiul la mașină, dacă ai făcut pană, rezolvă ea, dă găuri cu bormașina, îți montează prin casă, îți schimbă bateria la baie. Le face pe toate. Eu i-am tot zis: „Vezi că unui bărbat îi plac mai degrabă prințesele aflate la ananghie!“.

Ținută: Cos, Cosstores.com, Maria Marinescu, Molecule F. Concept Store, Maison Raquette, Molecule F. Concept Store, Pandora, Epica, Tezyo.

Foto: Vali Mirea. Stilist: Madena Pasăre. Make-up: Iuliana Crăciun. Hair Style: Corina Trifu/Gett’s Artistic Team.

Mulțumiri: Florăria Florens, str. Paris nr.13INAPOI LA PRIMA PAGINA