Andrei Gheorghe a murit

Cunoscutul prezentator de radio s-a stins din viaţă în seara de 19 martie.

Andrei Gheorghe a murit, luni seară, la vârsta de 56 de ani. El a fost găsit mort în baie de către persoana care avea grijă de locuinţa din Voluntari în care locuia. Bărbatul a sunat la 112, iar medicii nu au putut decât să constate decesul, care ar fi survenit cu 12 ore înainte. Apelul la 112 a fost efectuat la ora 22:25.

După necropsia care a durat aproximativ 3 ore, medicii legiști au spus că, cel mai probabil, Andrei Gheorghe a murit din cauza unui infarct făcut pe fondul unor probleme cardiace mai vechi. Legiștii au depistat urme ale unor infarcte mai vechi, care i-ar fi șubrezit starea de sănătate.

Ultima sa postare pe Facebook a fost scrisă pe 19 februarie:

“Totul trece. În cazul de faţă a trecut și ultima interdicţie şi după 30 de zile vă spun iarăși, Salutare! M’am întors și sunt același, cu aceleași ocupații.) voi continua să trollez demnitari, medici, profesori, popi, îngeri, catedrale, antisemiți, homofobi, legionari, negaționiști și alte asemenea făpturi imbecile. Cu drag.”

Andrei Gheorghe a fost unul dintre numele sonore ale radioului și televiziunii din România, realizator de filme documentare, de scurt și lung metraj.

Tatăl lui, originar din România, a studiat la școala de aviație din Lipețk, Rusia, iar mama sa rusoaică fiind, era chiar fiica comandantului școlii de aviație.

Andrei Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția rusă-engleză), Universitatea din București. Între 1991 și 1993 a fost reporter special la Radio Constanța și a realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanța (1993- 1996; „Videomania”, „Vineri 13”), Pro FM București (1996-2002; „Midnight Killer” „13-14”) și „Lanțul Slăbiciunilor” la Pro TV.

În 2002 și 2003 realizează la Antena 1 emisiunea „Gheorghe” și reia emisiunea „13-14 cu Andrei”, mai întâi la Radio 21, și apoi în perioada 2005-2006, la Radio Total.

Totodată, el a fost consilier media și realizator de emisuni și a scris pentru „Academia Cațavencu”. Între lunile ianuarie și februarie 2010 s-a ocupat cu organizarea departamentului de comunicare din cadrul Ministerului de Finanțe.

Jurnalistul a jucat rolul unui ofițer francez în filmul „Amen” – regizat de Costa Gavras. În filmul „Tinerețe fără tinerețe” – regizat de Francis Ford Coppola și aflat în fața de preproducție – a avut rolul unui șofer de taxi. În 2008, Andrei Gheorghe a realizat un scurt metraj numit „Dubla Personalitate”, la care a fost și scenarist.

Era tatăl Anastasiei – 23 de ani, fiica din prima căsătorie, și tatăl vitreg al Mariei – 19, Katarinei – 17 şi al lui Maximilian – 16, ai celei de-a doua soții.INAPOI LA PRIMA PAGINA