Așa arăta în adolescență unul dintre cei mai îndrăgiți concurenți Exatlon!

Citeste tot despre:

, ,

Concurentul de 28 de ani care tocmai ce a scăpat, aseară, de eliminarea dn concursul Exatlon este, datorită fair playului de care dă dovadă, unul dintre cei mai îndrăgiți participanți de la această emisiune.

Și, paradoxal, deși face parte din echipa oamenilor faimoși, se știu foarte puține detalii despre Valentin Chiș, zis și Bruce. Iar povestea de viață a introvertitutlui concurent născut în Oradea chiar este una interesantă.

Valentin, la Exatlon

Ei bine, Valentin are un palmares impresionant de medalii și premii câștigate prin practicarea a două sporturi din două lumi diferite: tir și dans. Mama tânărului, Anuța Chiș, de profesie învățătoare, a povestit pentru echipa Exatlon despre copilăria și adolescență acestuia:

Valentin a fost și este un copil extraordinar de bun și foarte cuminte. Nu ne-a creat probleme de niciun fel. Întotdeauna a fost timid și introvertit. În clasa a șasea, a fost selectat de la școală pentru tir și așa a început carieră lui sportivă. S-a dedicat tirului mai bine de șase ani, a fost extrem de muncitor. A fost și campion național la juniori, vicecampion național la seniori, a fost selectat pentru a participa la campionatul european, însă nu știu exact ce s-a întâmplat: a fost selectat al treilea, dar a plecat al patrulea și cred că în acel moment s-a produs o ruptură. Ceva în această selecție nu i-a plăcut. Valentin este un copil foarte corect și de cuvânt„, povestește mama atletului.

Poze din adolescență

Această dezamăgire l-a dus, în jurul vârstei de optsprezece ani, în sala de dans, hotărât să reușească în acest domeniu: să devină coregraf.

S-a hotărât să urmeze coregrafia, deși el făcuse un liceu de matematică-fizică; a început să ia lecții de balet și i-a plăcut foarte mult, dar a și muncit. Își dădea la o parte covorul și exersa sfoară și șpagatul până vomită. După care se ridică și continuă. Efortul a fost uriaș. De la un sport static cum este tirul, unde poziția și rigiditatea sunt de baza, să ajungi la mobilitatea baletului, la 18 ani, nu a fost deloc ușor. Dar și-a dorit foarte mult să facă dans și s-a ținut de astaModelul lui în dans este Brian Friedman. A plecat la New York din 2009 ca să îl vadă pe acesta. A avut foarte multă încredere îl el și Brian Friedman l-a remarcat și l-a invitat la o serie de workshop-uri„, completează doamna Chiș.

Eșecul admiterii pe locurile fără plata la UNATC, la secția Coregrafie, a reprezentat o lovitură pentru Valentin. Din păcate, familia nu putea susține costurile de școlarizare cu plata, care se ridicau la 3000 de euro anual.

Faptul că nu a fost admis la facultate i-a dat posibilitatea să se dezvolte dansând. A dansat cu Răzvan Mazilu și cu Massimo Gerardi, care chiar l-a încurajat, spunându-i că dacă vrea să danseze pe scenele mari, trebuie să aibă talent, nu diplomă„, a precizat mama lui Bruce.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA