Brigitte Macron, bunicuța din campanie

Citeste tot despre:

,

Alegerile prezidenţiale din Franţa au adus în prim-plan cea mai neobişnuită pereche pentru Palatul Élysée: cel mai tânăr candidat cu cea mai în vârstă soţie!

La cei 39 de ani ai săi, ca­rismaticul Emmanuel Macron, a defilat fericit în faţa electoratului său având-o la braţ pe femeia vieţii lui, Brigitte. Un cuplu care ar putea tre­ce model de compatibilitate, dacă societatea n-ar ridica din sprâncene la diferenţa de vârstă dintre ei: 25 de ani. Un „amănunt“ exploatat până la saturaţie de publicaţiile tabloide din Hexagon, care privesc cu un ochi admirativ şi cu un altul sceptic la cea mai atipică pere­che aflată pe scena politică.

Dar cum altfel să te uiţi la elevul transformat într-un adevărat bărbat, cu idealuri măreţe, şi la fosta lui profe­soară de liceu? Căci, da, Em­manuel şi-a cunoscut marea iubire la cursurile de drama­turgie din Amiens, unde Bri­gitte Trogneux era… dramatic de măritată şi cu trei copii. „La 17 ani, mi-a spus că, ori­ce se va întâmpla, el se va însura cu mine“, povestea anul trecut Brigitte în Paris Match. După un alt an, el juca într-o piesă de teatru de-a ei. Şi tot pentru ea, se muta la Paris, continuând s-o caute cu insistenţă. De bună seamă, conversaţiile lungi la telefon şi-au făcut efectul. „În­cet, încet, a reuşit să dezgheţe toa­tă rezistenţa mea, cu multă răbda­re“, mărturiseşte Brigitte, care şi-a lăsat în 2004 soţul, pe André-Louis Auzière, pentru elevul ei. Cei doi s-au căsătorit în 2007, la Touquet – locul în care, cu 33 de ani înainte, profe­soara îi spunea „Da“ lui Auzière!

Ce-i drept că nici Brigitte nu aducea a clasica madame le profes­seur! Cu silueta ei de viespe şi cu pi­cioarele lungi, ca de manechin, nici n-avea cum să nu-i ia minţile tână­rului Emmanuel! În rochiile ei mini şi cu blugii ei strâmţi, Bibi (aşa cum o alintă presa franceză) arăta foarte cool. Un look pe care continuă să-l afişeze şi astăzi, la cei 64 de ani ai săi, atunci când nu trebuie să-şi ia mina de soţie de politician, în ţinute Louis Vuitton.

Desigur, criticii au acuzat-o că-şi retuşează fotografiile în Photoshop. Dar această sexagenară cu aer ca­lifornian nu se fereşte să-şi expună nici ridurile, nici experienţa. Unde mai pui că e asul din mânecă din campania lui Macron! „Emmanuel n-ar fi putut porni în această aven­tură politică fără ea. Prezenţa ei este esenţială pentru el“, ne asigură con­silierul lui, Marc Ferraci.

Şi, într-adevăr, alături de cei trei copii ai ei, Sébastien, Laurence şi Ti­phaine, şi de cei şapte nepoţi, Bibi are forţa să mişte lucrurile… En Marche! „Dacă voi fi ales – pardon, dacă vom fi aleşi – va fi alături de mine, va avea un rol şi un loc“, spune Emmanuel despre femeia care i-a dovedit ace­laşi ataşament.

foto: guliver / getty imagesINAPOI LA PRIMA PAGINA