Brigitte Macron, viața de dinainte de Emmanuel

Soţul, soţia şi amantul. Cam aşa s-ar putea rezuma încurcătura amoroasă din trecutul celui mai neobişnuit cuplu prezidenţial pe care ne-a fost dat să-l vedem până acum. Noi vă invităm să descoperiţi familia pe care-a primit-o la pachet preşedintele Franţei, odată cu soţia lui.

Brigitte Macron

Despre povestea de dragoste din­tre Emmanuel Macron (39) şi so­ţia lui cu 24 de ani mai în vârstă, Brigitte, s-a tot scris. Ştim deja că, pe când avea 15 ani, vitorul preşedinte al Franţei s-a îndrăgostit iremediabil de profe­soara lui de literatură şi de teatru, pe când studia la un liceu privat din localitatea Ami­ens.

Emmanuel, la vârsta la care se îndrăgostea de Brigitte

Brigitte avea, pe-atunci, 39 de ani şi era căsătorită încă din anul 1974 cu bancherul André-Louis Auzière. De fapt, actuala Prima Doamnă a Franţei avea să spună primul ei „Da“ la o vârstă destul de crudă, doar 20 de ani. Nici soţul ei nu era prea copt la cei 22 de ani ai săi, cât avea pe când şi-a pus pirostriile. Provenită din mijlocul burgheziei locale din Amiens, tânăra Brigitte Trogneux era destina­tă a fi soţia unui bărbat de rangul ei, iar parizi­anul care lucra în domeniul bancar trage lozul câştigător.

Laurence Auzière (40), alături de soţ şi copii

Cei trei copii ai cu­plului aveau să vină imediat: mai întâi Sébastien Auzière (42), de profesie inginer, urmat de Laurence Auzière-Jourdan (40, de-o vârstă cu tatăl ei vitreg), medic cardiolog, şi de mezina Tiphaine Auzière (33), de profesie avocat.

Sebastien Auzière (42) şi familia lui

La aproape 20 de ani de la momentul în care şi-a legat destinul de cel al lui Auzière, Brigit­te simţea un gol sufletesc pe care avea să-l umple cea mai neaşteptată persoană. Un june elev de la cursul ei de teatru se amorezase de ea, iar profesoara Auzière îşi dă seama că su­fletele pereche n-au neapărat şi aceeaşi vâr­stă. Aceasta cedează şi începe o relaţie clan­destină cu elevul ei, iar André-Louis Auzière descoperă realitatea crudă după ce vecinii îl alertează că adolescentul o vizitează suspect de des pe profesoara lui, încărcat cu flori şi şampanie.

Umilit, bancherul părăseşte domiciliul conjugal, pierzând odată cu asta nu doar o so­ţie, ci şi legăturile cu lumea bună, reputaţia şi stabilitatea financiară pe care i le aducea căs­nicia cu Brigitte. Se întâmpla prin anul 1992, însă curios este că divorţul soţilor Auzière avea să se pronunţe de-abia în 2006, cu un an înainte ca Brigitte să meargă din nou la altar, alături de Emmanuel Macron.

Interesant este că fiica cea mai prezentă în campania prezidenţială a lui Macron, Lauren­ce Auzière-Jourdan, a fost colegă de clasă cu cel care-avea să-i devină, peste ani, tată vitreg. Laurence, o copie fidelă a celebrei sale mame, este căsătorită cu medicul radiolog Guillaume Jourdan, cu care are doi copii, pe Emma şi pe Thomas.

Cel mai discret fiu vitreg al preşedintelui Franţei, Sébastien Auzière, cu doi ani mai în vârstă decât acesta, este căsătorit şi tatăl a doi copii, Camille şi Paul. Cât despre cel mai mic copil al lui Brigitte, Tiphaine Auzière, aceasta este, poate, şi cea mai seducătoare prezenţă din cadrul familiei prezidenţiale, dar şi cea mai interesată de viaţa politică. Avocata este, şi ea, mama a doi copii, o fiică de trei ani, Elise, şi un băieţel de aproape doi ani, Aurèle.

Tiphaine Auzière (33) şi soţul ei

Şi iată cum, odată cu iubirea profesoarei cu 24 de ani mai în vârstă decât el, preşedintele Emmanuel Macron şi-a îmbogăţit viaţa cu trei copii şi şase nepoţi.

foto: Getty, SplashINAPOI LA PRIMA PAGINA