Care-i numele meu? Muzicieni celebri pe care-i cheamă diferit în buletin

Nu se poate să nu te fi îndrăgostit de-o melodie semnată Georgios Kyriacos Panayiotou, să nu te fi dezlănțuit, pe vremuri, pe ritmurile lui Stanley Kirk Burrell sau să nu fi descărcat de pe net un cântec al senzației muzicii actuale, numita Ella Marija Lani Yelich-O’Connor.

Habar n-aveți despre cine vorbim? Asta pentru că le folosim numele primite la naștere și nu pe cele de scenă, cu care s-au făcut cunoscuți într-o lume întreagă. Vă invităm să descoperiți marea diferență dintre ce scrie în buletinul acestor cântăreți și pseudonimele lor artistice.

Ella Marija Lani Yelich-O’Connor. Adolescenta de 19 ani din Noua Zeelandă este una dintre cele mai talentate artiste ale noului val. Despre cine vorbim?

Despre Lorde, desigur, al cărei foarte lung nume adevărat n-ar fi fost reținut de nimeni. Se cerea un pseudonim…lorde

Georgios Kyriacos Panayiotou. În ciuda sonorității grecești a acestui nume, vorbim despre un britanic de 52 de ani. Legendar, chiar. Trebuie să vă fi dat seama…

George Michael, evident! Dacă tatăl cipriot și-a britanizat numele, fiul de ce n-ar face-o?

George Michael, studio portrait, London, 1987. (Photo by Michael Putland/Getty Images)

Stanley Kirk Burrell. Are 54 de ani și este un rapper american foarte popular în anii 80 – 90. Cine este el?

MC Hammer. „U Can’t Touch This” parcă n-ar fi sunat la fel de bine, cântat de un anume Stanley Kirk.

mc hammer

Reginald Kenneth Dwight. Are 69 de ani și este Sir. Vorbim despre un britanic cu o carieră de succes în muzica pop-rock.

Elton John, pe numele de artist. Un nume fals prescurtat, căci solistul și-a adăugat și prenumele Hercules, între timp.

Elton-John

Peter Gene Bayot Hernandez. Nu numai că știi despre cine e vorba, dar e posibil să fii chiar îndrăgostită de el. Vorbim cu partea feminină a cititorilor noștri, evident.

Bruno Mars. Numele din buletin și-l datorează cocktailului de origini din familia sa. Tatăl este jumătate portorican, jumătate evreu, iar mama este filipineză.

bruno mars

William Bruce Rose Jr. Are 54 de ani și este solistul trupei tale rock preferate. Sau dacă nu a ta, a multor prieteni de-ai tăi.

Axl Rose, solistul trupei Guns N’ Roses. Rockerul a schimbat prenumele din buletin cu cel al primei trupe în care a activat, AXL.axl roseINAPOI LA PRIMA PAGINA