Ce s-a întâmplat cu ele? Apusul frumuseților de la Hollywood

Nimeni, nici măcar divele din Cetatea Filmului nu au descoperit fântâna tinereții veșnice, așa că nici noi n-ar trebui să judecăm urmele lăsate de trecerea timpului. Dar un păcat și mai mare este să necinstești lucrarea Naturii, așa cum s-a întâmplat în cazul lor. Al fostelor icoane ale frumuseții, astăzi imposibil de privit în față.

Headshot of American actress Meg Ryan, March 1996. (Photo by Bob Grant/Fotos International/Getty Images)
Meg Ryan, în 1996
CANNES, FRANCE - MAY 17: Meg Ryan attends the premiere of "Countdown To Zero" held at the Palais des Festivals during the 63rd Annual International Cannes Film Festival on May 17, 2010 in Cannes, France. (Photo by Jean Baptiste Lacroix/FilmMagic)
Meg, în prezent

Meg Ryan

Odată, era Frumuşica Americii. De fapt, blondi­na nostimă cu ochi verzi, figură de copil şi zâmbet numai bun pentru reclame la pastă de dinţi avea, prin ’90, Hollywoodul la picioare şi confortul de a alege cele mai bune roluri, în cele mai bune filme. When Harry Met Sally, Sleepless in Seattle, You’ve Got Mail sunt doar câteva dintre clasice­le cu numele ei pe afiş. La 54 de ani, Meg Ryan parcă nu mai e Meg Ryan. Ştiţi voi, după modelul Renée Zellweger. „Meg Ryan şi-a distrus cariera din cauza chirurgiei plastice!“, decretează criticii ei şi cam au dreptate. Specialiştii în ajustări cu bisturiul susţin că vedeta şi-a umblat un pic pe la nas, pe la pleoape şi mai mult pe la buze, injectate peste măsură. De ce Meg, de ce? Nu-i păcat să-ţi strici faţa, când corpul tău încă ţine pasul cu zilele tale mai bune?

Ce s-a întâmplat cu ea?

A căzut în ispita promisiunilor de tinereţe veş­nică. Dar cineva spunea, şi pe bună dreptate, că, după 50 de ani, se vede cine şi-a făcut operaţii estetice şi cine nu. Iar Meg e evident că a lucrat împotriva naturii şi-a ales şi un estetician fără simţ… estetic. Ce-a rezultat? Buze injectate cu prea mult colagen şi cu aspect umflat, fillere cu grăsime în obraji, lifting facial exagerat şi injec­ţii cu Botox în frunte. Totul culminând cu o Meg cu o expresie permanent surprinsă şi cu un zâm­bet chinuit din cauza pielii prea întinse. Păcat, căci avea toate premisele să îmbătrânească şi să zâmbească frumos, chiar dacă idila ei cu rockerul John Mellencamp nu a ajuns la acel happy en­ding cu care ne-au obişnuit filmele ei.

NBC MONDAY NIGHT AT THE MOVIES -- "Secrets of a Married Man" -- Pictured: Cybill Shepherd as Elaine -- (Photo by: NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)
În anii 80, Cybill era o frumusețe
HOLLYWOOD, CA - MARCH 16:  Actress Cybill Shepherd attends the Premiere of Pure Flix's "Do You Believe?" at ArcLight Hollywood on March 16, 2015 in Hollywood, California.  (Photo by Angela Weiss/Getty Images)
Actrița, astăzi. N-a îmbătrânit urât, dar fața ei este încremenită

Cybill Shepherd

Încă o blondă pe modelul Kathleen Turner care-a eşuat lamenta­bil către bătrâneţe. Şi care-a îmbătrânit fix precum Kathleen Tur­ner. Privind-o astăzi, îţi vine greu a crede că, odată, tare demult, s-a iubit cu Elvis, a fost invitată în oraş de Jack Nicholson, l-a re­fuzat pe Robert De Niro şi l-a înnebunit pe Bruce Willis. E drept că superba blondă cu ochii albaştri care i-a dat replica celui din urmă în serialul Maddie şi David, în anii ’80, nu mai e o tinerică şi nimeni nu se aşteaptă să arate ca una. La 65 de ani, Cybill arată fix ca o femeie de 65… cu multe operaţii estetice. E adevărat că efectul nu este chiar unul hidos, însă ceva deranjează foarte mult la aceste fotografii recente cu ea. Să fie faţa încremenită, să fie privirea fixă ori grimasa aceea căreia ea îi spune zâmbet? Să fie acea impresie că a fost înţepată de un milion de albine?

Ce s-a întâmplat cu ea?

Ştim, ne repetăm: chirurgia plastică. Şi a devenit mama a trei copii, dar asta nu are neapărat legătură cu dezastrul facial. Mai degrabă cancerul de piele cu care a trebuit să lupte la începutul anilor 2000, atunci când şi-a îndepărtat o aluniţă benignă de pe spate, să-i fi lăsat urme fizice şi psihice. Evident că Cybill a trebuit să-şi mascheze, apoi, cicatricea cu care a rămas pe spate în urma operaţiei, lucru care a obligat-o să recurgă la chirurgia reparatorie. Nevoia a împins-o, aşadar, pe Cybill către ceea ce avea să devină, în timp, o dependenţă de tinereţe. Iar liftingul facial şi injecţiile cu botox sunt tratamentul pe care actriţa îl urmează, cu fidelitate, de atâţia ani, deşi efectul este unul cu totul pervers. Ne-ar fi plăcut ca Cybill să ia exemplul colegului ei din Maddie şi David, Bruce Willis, şi să-şi accepte cu graţie vârsta.

Mandatory Credit: Photo by Peter Brooker/REX Shutterstock (334499da) LARA FLYNN BOYLE THE VANITY FAIR PARTY AFTER THE 73rd ACADEMY AWARDS, LOS ANGELES, AMERICA, 25 MAR 2001
Lara Flynn Boyle, în 2001
Exclusive... 51828515 Puffy faced actress Lara Flynn Boyle shows her thinning hairline as she stops by Target in Westwood, California to do some solo shopping on August 20, 2015. The 45 year old former actress has clearly struggled with bizarre changes to her body. NO INTERNET USE WITHOUT PRIOR AGREEMENT FameFlynet, Inc - Beverly Hills, CA, USA - +1 (818) 307-4813
Aceeași Lara Flynn Boyle, desfigurată, astăzi.

Lara Flynn Boyle

În cazul ei, cuvintele sunt de prisos. Bruneta delicată din seria­lul tinereţii noastre, Twin Peaks, una dintre cele mai frumoase actriţe din anii ’90, s-a transformat, astăzi, într-un monstru. Şi a fost, din păcate, alegerea ei. Vă vine să credeţi că Lara de astăzi a fost, odată, posesoarea chipului perfect, luminat de cei mai frumoşi ochi verzi şi încadrat de cele mai bogate bucle? Până şi acei pistrui care-şi făceau de cap pe nasul şi pomeţii ei îi dădeau un aer încântător. Lara părea că vine din alte timpuri, din Hollywoodul de altădată, iar cuceri­tori precum Kyle MacLachlan sau Jack Nicholson au iubit-o tocmai pentru asta. Ce i-a trebuit mai mult, se întreabă toţi cei care îi plâng, astăzi, de milă actriţei de 45 de ani?

Ce s-a întâmplat cu ea?

Totul a început atunci când Lara şi-a dorit buze mai senzuale, o procedură pe care a tot repetat-o, de-a lungul anilor, nemulţumită, probabil, de aspectul umflat şi artificial căpătat de acestea. Şi dacă s-ar fi oprit la asta… Din păcate, Lara a mers şi mai departe şi a încercat să ajusteze şi acolo unde nu era nevoie, sfârşind prin a-şi deforma chipul. Actriţa a spus „Da!“ rinoplastiei, implanturilor în obraji şi li­fitingului facial, ajungând acum o adevă­rată reclamă ambulantă la eşecurile chi­rurgiei estetice. „Faţa ei se topeşte“, spune doctorul estetician Anthony Youn. „Cred că a apelat fie la proceduri de corectare a unor intervenţii din trecut, ori le-a permis, pur şi simplu, im­planturilor din pomeţi să cadă, de unde acel aspect de obraji lă­saţi.“ Şi nu, operaţiile estetice nu sunt singurele ei dependenţe, apropiaţii actriţei povestind că aceasta se înfometează şi bea de stinge, comportamentul ei de alcoolică fiind atât de jenant, încât soţul ei se ruşinează de ruşinea ei. Căci, da, Lara are un soţ… Este inutil să mai spunem că mult discutata ei revenire în remake-ul serialului Twin Peaks nu s-a mai produs.

BODY HEAT (1981) - KATHLEEN TURNER. Credit: LADD COMPANY/WARNER BROS / Album
KATHLEEN TURNER în 1981

Kathleen Turner

Era mare în anii ‘80. La figurat. Astăzi, doar la propriu. Totul început cu acel rol din thrillerul erotic Body Heat și cu acele scene de sex care i-au lăsat pe puritanii din acei ani cu gura căscată. Era vorba de blonda voluptuoasă și insațiabilă care-l scotea din minți și din pantaloni pe William Hurt, ori de câte ori își flutura părul acela lung și bogat… La fel de fierbinte juca și alături de Michael Douglas în Romancing the Stone (1984) şi The Jewel of the Nile (1985). Și nu, nici pantalonii marelui actor n-au rămas pe el, în special atunci când el și Kathleen își dădeau întâlnire în rulota lui, în pauzele de filmări, pentru a repeta scenele de sex, în particular… Niște perfecționiști, ce mai! „Când intru într-o cameră, dacă un bărbat nu se uită la mine, probabil că este homosexual“, decreta actrița, în anii ei de glorie.

09 Jun 2013, New York City, New York State, USA --- New York, NY-June 9: Kathleen Turner attends the 67th annual Tony Awards at Radio city Music Hall on June 9, 2013 in New York City. (C) Joe Stevens. --- Image by © Joe Stevens/Retna Ltd./Corbis
Actrița, în anul 2013

 Ce s-a întâmplat cu ea?

Totul s-a năruit atunci când sex-simbolul anilor ’80 fost diagnosticată, în 1992, cu artrită reumatoidă, o boală ce afectează articulațiile și, în cazul ei, cariera cinematografică. Tratamentul medicamentos pe care actrița a fost nevoită să-l urmeze, precum și abuzul de alcool, folosit ca analgezic pentru durerile ei îngrozitoare au făcut din Kathleen o femeie de nerecunoscut.

„Nu mai arăt ca acum 30 de ani, reveniți-vă!“, îi avertizează astăzi o Kathleen la vârsta a treia, supraponderală și cu trăsăturile faciale alterate de dependența de alcool și droguri pe cei care nu acceptă că este vorba despre una și aceeași femeie. Cea din Body Heat.

Și nu, nu este vorba de vârstă, căci acest declin a început când actrița avea 38 de ani și tranformarea ei fizică a văduvit-o de roluri legendare în Ghost și The Bridges of Madison County. Mai trist e că asta a costat-o și un mariaj de 20 de ani cu antreprenorul Jay Weiss, cu care are o fiică de 28 de ani, Rachel Ann. Dar chiar și așa, Turner nu renunță la iubire. Din păcate, iubirea a cam renunțat la ea, căci vedeta este solo din 2007, când s-a definitivat divorțul ei. „Bărbații nu îndrăznesc să mă invite în oraș. E posibil să creadă că nu sunt disponibilă sau ceva de genul. Sau poate că nu mă consideră interesantă. E trist. Sunt o companie excelentă.“ Probabil sunt toți homosexuali, Kathleen!

Știați că…

După nominalizări la Globurile de Aur și Oscar pentru rolurile din anii ‘80, în vremurile noastre, actrița spune mersi dacă primește vreun rol episodic în vreun serial. Interesant a fost cel din Prietenii tăi, când actrița l-a jucat pe… tatăl gay al lui Chandler, care lucrează ca travestit în Las Vegas. Să i se tragă de la vocea ei gravă?

March 1979 --- Priscilla Presley --- Image by © Tony Korody/Sygma/Corbis
Priscilla Presley în 1979

Priscilla Presley

Odată, toată America o ura. Astăzi, aceeași Americă o compătimește. Căci cea care îl înnebunea, odată, pe Regele Rock’n’Roll cu frumusețea sa desprinsă parcă din altă lume a ajuns, la 70 de ani, să sperie copiii. Ne scuzați. De fapt, situația nu este de râs, dacă ar fi să dăm crezare informațiilor apărute în tabloidul Globe, care susține că vedeta se află într-o stare de sănătate groaznică, din cauza intervențiilor cosmetice periculoase la care s-a expus. Așadar, fotografii recente cu vedeta, apărute în publicația citată mai sus, ne arată o Priscilla cu o figură scheletică, obrajii subți, buzele încrețite grotesc și cicatrici în colțurile gurii. „Oricine a văzut-o nu are cum să nu se îngrijoreze din cauza ei“, spune sursa citată de Globe.

NEW YORK, NY - OCTOBER 26:  Priscilla Presley visits "Extra" at their New York studios at H&M in Times Square on October 26, 2015 in New York City.  (Photo by D Dipasupil/Getty Images for Extra)
Priscilla Presley, astăzi

Ce s-a întâmplat cu ea?

Cea care devenea soția lui Elvis la doar 21 de ani și care i-a dăruit acestuia unicul lui copil, pe Lisa Marie, s-a distrus singură. Cu alte cuvinte, i-a permis unui chirurg plastician care opera fără licență s-o desfigureze, când tot ce-și dorea ea, de fapt, era să șteargă primele semne ale bătrâneții de pe chip. Priscilla s-a vrut veșnic frumoasă, așa cum a fost atunci când a ales-o Elvis dintre milioanele de fete care i se aruncau la picioare. Avea 58 de ani în 2003, când l-a ales argentinianul Daniel Serrano, supranumit Doctor Mântuială, să se ocupe de treabă. Cum a reușit acesta s-o păcălească, astfel încât Priscilla să accepte senină să-i fie injectat în față un lubrifiant pentru mașini? Prezentat ca fiind un ser miraculos împotriva ridurilor… Mai mult, acest pretins doctor avea doar pregătire de asistent medical, operând, așadar, ilegal. Evident, Serrano a fost acuzat și trimis la închisoare, iar astăzi, la 12 ani după incident, Priscilla pretinde că s-a recuperat în totalitate. Experții medicali nu par a fi de acord, susținând că prejudiciul este unul permanent. Este de ajuns să o privești pentru a le da dreptate.

American actors Tom Cruise, as Lieutenant Pete 'Maverick' Mitchell, and Kelly McGillis, as Charlotte 'Charlie' Blackwood, in a promotional portrait for 'Top Gun', directed by Tony Scott, 1986. (Photo by Paramount Pictures/Archive Photos/Getty Images)
Kelly, alături de Tom Cruise, într-un afiș pentru Top Gun, 1986.

Kelly McGillis

Numele nu vă spune nimic? Să încercăm altfel. Ea e blonda aia cu păr creț, cu geacă de piele și ochelari de aviator, care-l punea pe jar pe Tom Cruise în Top Gun, prin 1985. Dar și pe cei câțiva bărbați care s-au uitat la acest film. În film, ea era Charlie. Astăzi are 58 de ani și o nouă orientare sexuală. Este, mai exact, lesbiană și arată ca una, fără supărare. În sensul că actrița se poartă ca un bărbat, totul, de la haine până la tunsoare și refuzul ei de a apela la machaj și vopsea de păr, fiind departe de imaginea ei feminină din tinerețe. O tinerețe în care a ascuns cât de mult a putut faptul că este atrasă de femei, pentru ca în 2010, la 53 de ani, să aibă curajul să-și oficializeze relația cu partenera ei de nouă ani, Melanie Leis. Mariajul a durat doar doi ani, iar de-atunci, Kelly parcă a început să fie, iar, feminină.

PARK CITY, UT - JANUARY 18:  Actress Kelly McGillis poses for a portrait during the 2013 Sundance Film Festival at the Getty Images Portrait Studio at Village at the Lift on January 18, 2013 in Park City, Utah.  (Photo by Larry Busacca/Getty Images)
Kelly McGillis, înr-un portret datând de acum doi ani

Ce s-a întâmplat cu ea?

Nu i-a mai păsat. De Hollywood, mai exact, căci în 1989 actrița a renunțat la această lume pentru a se căsători cu Fred Tillman, un bogat comerciant de iahturi. Cei doi s-au stabilit în Key West, Florida, și și-au deschis un restaurant denumit Kelly’s, acolo unde actrița nu se jena să servească la mese. A devenit și mama a două fete, însă tot acest mariaj ce părea atât de încântător din afară avea o fundație șubredă. Încă de la 12 ani, spune Kelly, a simțit ceva diferit în sexualitatea ei, însă un eveniment teribil din viața ei a făcut-o să-și ascundă preferințele sexuale. În 1982, pe când era studentă la Actorie și se afla în apartamentul ei din New York alături de o iubită de-a ei, doi adolescenți au intrat prin efracție și le-au violat, amenințându-le cu cuțitul. Actrița a crezut atunci că este pedepsită pentru homosexualitatea sa, iar acel eveniment oribil a doborât-o. „Beam foarte mult. Nu mai puteam să mănânc. Aveam coșmaruri încontinuu. Mi-era atât de frică să mă duc la culcare, noaptea, încât preferam să beau.“ Un obicei care avea să se transforme în dependență și care, alături de episoadele de depresie, avea să lase urme pe chipul odată perfect al actriței. Îmbătrânită, așadar, înainte de vreme, Kelly și-a găsit astăzi liniștea și s-a retras într-o cabană la munte, în Carolina de Nord, de unde mai iese doar pentru micile roluri primite, astăzi, prin filme.

Va urma…

Foto: photoland/album/corbis images, hepta, guliver/getty images/rex featuresINAPOI LA PRIMA PAGINA