Claudia și Gina, rivalele de odinioară ale Sophiei Loren

În luna dedicată femeii, OK! celebrează şapte faţete diferite ale feminităţii. Şapte modele diferite de succes, de-a iubi, a câştiga şi a-şi asuma căderea cortinei, pierderile şi insuccesele. Şapte sex simboluri care continuă şi azi să fie surse de inspiraţie.

EDITORIAL USE ONLY / NO MERCHANDISING Mandatory Credit: Photo by ITV/REX/Shutterstock (4339675h) Claudia Cardinale 'Upstairs and Downstairs' Film.  - 1959 On marrying the boss's daughter, Richard takes his father-in-law's advice to hire a live-in domestic. He soon finds good help is hard to come by. Run-ins follow with dipsomaniacs, bank robbers, a Welsh lass who takes one look at London and runs, and an Italian charmer who turns the place into a bawdy house. Then when Ingrid arrives from Sweden things actually start to get complicated.
Claudia Cardinale în 1959

Rivalele Sophiei Loren

Claudia Cardinale (77 de ani)

Italianca din Once Upon a Time in the West, despre care John Wayne spunea că este băiețoasă, Marcello Mastroianni declara public că o iubește,  în timp ce actorul britanic David Niven o considera cea mai frumoasă invenție italiană de la spaghetti încoace, nu era chiar italiancă. Originile îi erau clare, însă Claudia venea pe lume în Tunisia, iar șansa ei în drumul către faimă s-a numit un concurs de frumusețe pentru fetele de origine italiană din această țară africană, pe care Claudia l-a câștigat în 1957.

Astăzi, imaginea doamnei Cardinale este departe de cea a vulpiței cu păr lung și negru, care-i fura mințile, pe vremuri, chiar și unui seducător precum Marlon Brando. Într-un interviu acordat anul trecut pentru The Guardian, actrița care trăiește din 1975 alături de același bărbat, regizorul italian Pasquale Squitieri, dezvăluie că Brando a încercat, odată, să o seducă, iar ea regretă că i-a spus Nu.

Mandatory Credit: Photo by Isopix/REX/Shutterstock (4229600a) Claudia Cardinale Claudia Cardinale at the Bozar in Brussels, Belgium - 06 Oct 2014 Claudia Cardinale presents the last restoration of one of her films at the Bozar in Brussels
Claudia Cardinale în 2014
Claudia Cardinale and her husband Pasquale Squitieri at Claudia Cardinale And Giorgio Armani Awarded By French President Nicolas Sarkozy With Insignias Of The Legion Of Honor Order At Elysee Palace In Paris. (Photo by Bertrand Rindoff Petroff/Getty Images)
Alături de soțul Pasquale Squitieri

„A aflat la ce hotel stau și mi-a bătut la ușă. A intrat și a făcut tot ce a putut pentru a mă seduce. Văzând că nu-i merge, mi-a spus: «OK, ești Berbec ca și mine și nu te lași păcălită». Apoi a plecat, a închis ușa în urma lui, iar eu m-am gândit: «Cât de proastă sunt! E actorul meu preferat!»“

Ca și conaționala Sophia Loren, Cardinale, mamă a doi copii, Patrick ( pe care l-a născut la doar 19 ani) și Claudia, nu s-a pensionat și nici nu vrea să audă de asta.

„Am 77 de ani și încă muncesc. Acesta este cel mai important lucru: să rămâi activă. Nu-mi place chirurgia estetică și nici intervențiile la nivelul feței. Nu poți opri timpul“, spune actrița care a preferat să îmbătrânească natural, chiar dacă asta a însemnat să se despartă de frumusețea care a făcut din ea o sirenă a ecranului.

Headshot of Gina Lollobrigida, Italian actress, wearing pearl earrings and holding a red rose to her chin in a studio portrait, circa 1955. (Photo by Silver Screen Collection/Getty Images)
Gina Lollobrigida, circa 1955

Gina Lollobrigida (88 de ani)

Sex simbol al anilor ‘50, rivala Sophiei Loren și diva din țara mediteraneană care are obiceiul de a vorbi despre ea la persoana a treia, o Gina a ajunsă azi în pragul celor 90 de ani n-a mai apărut în vreun film din anul 1997. Cu toate acestea, Lollobrigida își trăiește apusul vieții decadent, așa cum îi stă bine unei dive de altădată, împărțindu-se între vilele ei din Sicilia, Roma și Monte Carlo și amintindu-și cum, pe vremuri, era curtată de bărbați precum finanțistul Howard Hughes sau Prințul Rainier de Monaco.

Într-un interviu publicat, anul trecut, în revista „Vanity Fair“, se poate citi printre rânduri că între ea și Sophia Loren încă mai sunt lucruri de lămurit.

„Doamne! Ea și agentul ei de presă au început cu această așa zisă «rivalitate» cu mine și au continuat-o așa timp de 50 de ani. Deja mă plictisește. Chiar și când și-a schimbat asistentul, a continuat-o cu rivalitatea. Noi două suntem diferite. Am avut cariere complet diferite. Eu am vrut să fiu un artist mai mult decât orice altceva. Am vrut o carieră la nivel înalt“, a replicat La Lollo, din confortul somptuoasei Via Appia Antica, acolo unde refuză să mai primească vizitatori din 2009.  Poate și pentru că fosta divă, care a jucat odată cu mari precum Errol Flynn, Burt Lancaster, Anthony Quinn sau Frank Sinatra, are acasă un adevărat muzeu personal, cu statui de bronz de proporții uriașe care o întruchipează pe Lollo, reconvertită acum în sculptor, în rolurile vieții sale. Esmeralda din Cocoșatul de la Notre Dame este doar un exemplu.

Mandatory Credit: Photo by Willi Schneider/REX/Shutterstock (3211025s) Gina Lollobrigida Gala de Berne, Kursaal, Berne, Switzerland - 17 Oct 2013
Gina în anul 2013

„Am avut foarte mulți admiratori“, spune fără modestie Gina, care a mers la altar în 1949, alături de doctorul sloven Milko Skofic, tatăl singurului ei copil, Andrea Milko Skofic (59 de ani). Același care a cerut în tribunal să preia controlul afacerilor faimoasei sale mame. Motivul? Persoane interesate ar putea profita de o Gina vulnerabilă, la bătrânețe. S-a întâmplat în 2006, când actrița pe atunci în vârstă de 79 de ani își anunța logodna cu un spaniol cu mult mai tânăr, Javier Rigau y Rafols (45). Nunta n-a mai avut loc, cel puțin din punctul de vedere al Ginei, deși Rafols susține că actrița i-a devenit soție, într-o ceremonie secretă, la Barcelona, dar nu-și mai aduce aminte. Cu toate acestea, fosta divă este destul de lucidă încât să-și cheme în instanță așa zisul soț, pe care îl acuză de fraudă.

Foto: photoland/corbis images, guliver/getty imagesINAPOI LA PRIMA PAGINA