Conchita Wurst, câștigătoarea Eurovision 2014: ”Am HIV”

Câștigătoarea concursului muzical Eurovision, din 2014, a mărturisit că se numără printre persoanele seropozitive. Conchita a recunoscut că a fost diagnosticată cu HIV acum mai mulți ani, însă acum a fost forțată să facă această informație publică.

Conchita Wurst

Artistul travestit, care a concurat și câștigat Eurovisionul în 2014, a dezvăluit publicului larg, printr-o postare în social media, faptul că este o persoană seropozitivă. „Sunt seropozitiv de mulţi ani. Acest detaliu este de fapt irelavant pentru public, dar un fost iubit m-a ameninţat că va face publică această informaţie de natură privată, iar eu nu voi oferi niciodată cuiva dreptul de a mă speria şi de a-mi influenţa viaţa din cauza acestui lucru”, a scris artista în vârstă de 29 de ani pe rețelele de socializare.

Conchita a povestit și că urmează un tratament medicamentos încă de când a fost diagnosticată și că se simte puternică și sănătoasă. Prin declarația ei, artista speră să-i ajute și pe alții să găsească puterea de a-și recunoaște și de a-și accepta condiția:”Sper să ofer curaj altor oameni şi să fac astfel încă un pas în lupta împotriva stigmatizării persoanelor care, din cauza propriilor comportamente sau ale altora, au ajuns să fie infectate cu HIV. Să îţi anunţi singur homosexualitatea e mai bine decât atunci când un terţ o anunţă în locul tău! (…) Pentru fanii mei: informaţia despre statutul meu de persoană pozitivă cu HIV poate că este nouă pentru voi – însă starea mea de sănătate nu e o noutate. Din punct de vedere medical sunt bine şi sunt mai puternică, mai motivată şi mai eliberată ca niciodată. Vă mulţumesc pentru sprijinul vostru”, a adăugat artista.

Conchita Wurst – numele de scenă al cântăreţului travestit Tom Neuwirth – a câştigat pentru Austria ediţia din 2014 a concursului Eurovision cu cântecul „Rise Like a Phoenix”.INAPOI LA PRIMA PAGINA