Cristian Ţopescu, decorat de preşedinte

Celebrul comentator sportiv a primit drept recunoaştere pentru activitatea sa Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler.

”Tinerii români pot găsi modele de inspiraţie în performanţele dumneavoastră, adevărate lecţii de viaţă şi exemple ale tăriei de caracter. Timp de 40 de ani, aţi adus în casele noastre momentele în care sportivii români au obţinut victorii incredibile, devenind astfel unul dintre cei mai dinamici şi eficienţi vectori de promovare a României în lume. Vocea dumneavoastră, decenţa, eleganţa şi profesionalismul comentariilor au reprezentat momente de regăsire în valoare, în devotament şi dragoste pentru sport şi pentru România, în cele din urmă”, a spus Iohannis, la ceremonia de decorare a lui Ţopescu, de la Palatul Cotroceni.

”Lunga dumneavoastră carieră de reporter şi comentator sportiv a consemnat peste 5.000 de transmisiuni în direct de la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene, publicarea a peste 200 de articole cu subiect sportiv în presa scrisă, precum şi a volumelor ‘Steaua, performanţă şi prestigiu’ (1988) şi ‘Fair play’ (2003)”, a precizat președintele.

Cristian Ţopescu i-a mulţumit preşedintelui pentru decoraţie: ”În pragul împlinirii unei vârste, sper, respectabile, în faţa preşedintelui ţării mele, pot să spun doar un singur cuvânt: Mulţumesc”.INAPOI LA PRIMA PAGINA